Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

Bronek

Pionier e-mobilności
Uwaga: samochód musi być obudzony. Samochód można wybudzić lekko używając najbliższej klamki bez otwierania drzwi.

• … Naciskając na drzwiczki portu (dolny róg)
  • … Z ekranu wewnątrz Twojej Tesli
  • … Z aplikacji Tesla
  • … Naciskając przycisk na uchwycie ładowarki Tesli
  • … Naciskając i przytrzymując przycisk bagażnika na pilocie
Reszta to już patenty własne.
Sam korzystam najczęściej z ekranu i smarwacha lub normalnie naciskam klapkę. Budzę jw. i czasem nie udaje mi się tak aby nie otworzyć drzwi
A tu na szybko

A tu smartfonem. Macdroid jest w tle, nie żre bateri. Możliwości zabawy jest wiele zarówno na zegarku jak i telefonie. Jest nawet wiecej opcji niz oferuje aplikacja
PS Dodam, że macdroida można jeszcze wpuścić do Smartwacha ale to już przeginanie.
Jest mnóstwo możliwości automatyzacji, tylko ogarnąć to potem??

Np telefon w pionie na prawym boku, przy oświetleniu 3 luxów, w zasiegu masztu GPS lub lokalizacji - włączy to i tamto lub otworzy Tesle itp itd.
Ja jak pisałem mam tak, że wchodząc do pracy automatycznie mam HotSpot z telefonu, po czym wychodząc on sie wyłącza.

Last edited:

krist

Posiadacz elektryka
Dzisiaj przyjechało z Tesli takie cudo, Corded Mobile Connector, Red, taka jest to oficjalna nazwa, ładowarka mobilna z wtyczką 16A 3 fazową na stałe. Bardzo fajnie ładuje, ma przycisk do otwierania, i jest dość tania, w cenie Zencara. Dziwne że na stronie Tesli w akcesoriach go nie widziałem, może źle szukałem.
Obok dla porównania ten który teraz dają do modelu 3

Attachments

• ładowarki.jpg
    ładowarki.jpg
    1 MB · Liczba wyświetleń: 121
Last edited:

Lsk

Zadomawiam się
Dzisiaj przyjechało z Tesli takie cudo, Corded Mobile Connector, Red, taka jes toficjalna nazwał ładowarka mobilna z wtyczką 16A 3 fazową na stałe. Bardzo fajnie ładuje, ma przycisk do otwierania, i jest dość tanie w cenie Zencara. Dziwne że na stronie Tesli w akcesoriach go nie widziałem, może źle szukałem.
Obok dla porównania ten który teraz dają do modelu 3
Tak dzwonilem do serwisu I maja je po 2700.
Plus jest taki ze sa mobile.
Minus ze drozsze od WC I tylko 11kW.

krist

Posiadacz elektryka
Tak dzwonilem do serwisu I maja je po 2700.
Plus jest taki ze sa mobile.
Minus ze drozsze od WC I tylko 11kW.
masz na myśli Wall Connector? no tak, ale on jest stacjonarny, to troche tak jak laptop i PC, w podobnej cenie laptop zawsze będzie miał słbsze parametry. Aly tym redem jestem pozytywnie zaskoczony, jest bardzo mały i lekki, waży mniej niż ten 3kW z autem

Bronek

Pionier e-mobilności
Można skonfigurować żeby Tesla nie zamykała się w garażu, wtedy może nie będzie wymagać odblokowania samochodu?
Jak zaśnie, to i tak trzeba obudzić. Nie blokuję jej w domu odkad jest taka możliwość (stosunkowo od niedawna) , ale klapka zadziała po otwarciu drzwi jak Tesla "poszla w kimono".

newbe

Posiadacz elektryka
Jak zaśnie, to i tak trzeba obudzić. Nie blokuję jej w domu odkad jest taka możliwość (stosunkowo od niedawna) , ale klapka zadziała po otwarciu drzwi jak Tesla "poszla w kimono".
Mam wrażenie że w zamkniętym garażu nic jej nie draźni i głęboko śpi ośczędzając baterię. Nawet czasem nie reaguje na telefon w zasięgu. Trzeba szarpnąć klamkę i poczekać, potem drugi raz.