Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 11383, member: 6"] W Energa na fv jest moc przyłącza. Bylo o tym. Radzę podnieść do minimalnej gdzie daja7 np te 40A. To ok 50zł jednorazowo za kazdy kW powyzej tego co masz. Musi byc elektryk z uprawnieniami. Ja nie robilem żadnych podlicznikow i co mi to da ze będę wiedział? Zawracanie dla mnie tyłka, bo tym nie ograniczę poboru, no chyba ze uznam iż w ogóle nie warto ładować w domu. To tylko samochod i jak czytam tu o superanalizach przebiegu, spalania degradacji itp, to podziwiam korzystam z informacji z nudów ale generalnie mnie to malo obchodzi. Elektryki są fajne, fajnie jeżdżą, tanio i kwita. Szkoda czasu. Czekanie ciągle na lepsze baterie czy wyposażenie , to tak jakby zastanawiać się jaki smartfon czy telewizor kupić aby był najlepszy. W drodze do sklepu już i tak będzie zapowiedź nowszego. :) Ad rem: do garaży (2) stoją tam Nissan i Tesla i do wiat (2) - dwa kampery i zasilane jakuzzy bierze ok 4-6 kW- idą zalicznikowo oddzielne 3 fazowe dwa kable po 10mm m/w po 30 - 40 m dlugości ( dwie rozne strony ogrodu) . Zakończone gniazdami duzej siły 32A. W skrzynce automatyczne! bezpieczniki i różnicowka- za licznikiem. To robił elektryk z uprawnieniami, bo musi (u nas telefonicznie) rozplombować licznik. Ponownie zaplombują jak sie zglosi robotę za ok tez 50 zł. Gdyby mnie naszło na badanie co i ile zuzywa, to bym założył czujniki (cewki) na każdą z faz i po wifi miał obraz poboru, mocy. Są takie dwukierunkowe, przydatne jak u mnie w przypadku posiadania fotowoltaiki. Ceny ok 410 do 600 zł z 3 fazowe dwukierukowe Ten linku poniżej jest drozszy ale pracuje nie tylko w chmurze ale w sieci domowej [URL]https://allegro.pl/oferta/shelly-3em-3-fazowy-licznik-energii-pradu-wifi-pv-10840822896[/URL] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?