Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Tematy ogólne
Jakie karty/appki ładowania do jazdy po europie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 13037, member: 274"] Przeklejam z małymi edycjami z mojego wątku na forum Tm3 z wyprawy przez Rumunię i Bułgarię do Istambułu, którą popełniłem tydzień temu: Na Słowacji: [B]- GreenWay[/B] (np 120kW chyba x4 jest w Preszowie) jak masz abonament to gwarantują polskie ceny) Węgry - na dziś SC darmowe po drodze, - z płatnych także [B]MOL Plugee[/B] Rumunia: [B]- Mol Plugee[/B] (także Węgry) - nie testowałem, ale były w sensownych lokalizacjach przy trasie i w miastach [B]- e-Charge[/B] (problematyczny - w Deva za 4 podejściem załadowałem, ale w innym miejscu przy granicy z BG w Ruso już wcale) - wada - trzeba załadować konto do ok 100 PLN (100 badziewiaków) i nie zacznie ładować jak nie ma 30 ich badziewiaków na koncie [B]- EvConnect[/B] - umożliwiał darmowe ładowanie w Oradei i zdaje się kilku innych miejscach - będąc w RO trzeba założyć konto w google i z tego konta da się pobrać i używać tą apkę. Sporo ładowarek wszędzie z tego co pamiętam Bułgaria: [B]- Fines Charge[/B] - bardzo dobra sieć, super szybkie ładowarki również na wybrzeżu - Słoneczny Brzeg, Okolice Burgas, Primorsko oraz na granicy z Rumunią - [B]Eldrive[/B] - aplikacja Shell - miałem 2 ładowania trafione na 3 - jednia była w apce zielona jak jechałem a jak do niej przyjechałem to była martwa - co było już widoczne w apce żeby być uczciwym. W Bułgarii zdaje się Kauflandy mają ładowarki często za darmo. Turcja: [B]- ZES[/B] - tu działa uruchomienie ładowania z apki [B]- ESRJ[/B] - tu cyrk z dzwonieniem na info linię, dostanie linka do płatności pre-paid i wtedy zdalnie uruchamiają. Traktować jako awaryjną. Można odebrać kluczyk u nich w biurze w Istambule... Koniecznie mieć lokalny telefon (miałem vodafone 20GB Internet, nielimitowane rozmowy) bo nawet cięzko apkę uruchomić żeby nie zjadło kilkuset PLN z roamingu poza UE. Nie próbowałem ale plugsurfing sporo sieci łączy w BG i RO. Nic nie działa w TR z takich wynalazków, pewnie dlatego iż oni nie mogą sprzedawać kWh a tylko czas... [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Tematy ogólne
Jakie karty/appki ładowania do jazdy po europie