Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Jakie macie wrażenia po przejechaniu się samochodem na wungiel?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="viallos, post: 184703, member: 531"] Z przykrością stwierdzam że coraz słabiej czyta się Twoje posty [USER=274]@cooler[/USER], a powiem szczerze, że to właśnie dzięki twoim postom, które kilka lat temu zasiały ziarno niepewności co do Tesli - skłoniłem się mimo wszystko ku temu samochodowi. Podoba mi się, że podobnie jak ja , raczej nie koloryzujesz i mocno stapiasz po ziemi .. ale wydaje mi się, że fakt iż twój egzemplarz był wyjątkowo nieudany to wylewa się z ciebie czara goryczy. Kiedyś pisałem że jestem analitykiem i akurat jak kupuje/wynajmuję nowe samochody to często korzystam z jakiejś porównywarki, porównując wyposażenie, koszty, performance itp itd. W tym wątku porównujesz nawet nie jabłka do gruszek ale jabłka do burgerów?? Po pierwsze: Mustang o którym piszesz to wersja WERSJA MACH 1 5.0 TI-VCT V8 A10 .. cena od 330k. Po drugie: te 4,4 to pewnie jakieś launch control itp,. Mimo że posiadałem różne Audi i BMW - stosując procedurę startową nigdy nie udało mi się osiągnąć deklarowanego przez producenta przyśpieszenia. W Tesli no problem - jest bardzo powtarzalna a dokupując do M3LR boosta zszedłem poniżej 4s. Po trzecie: Mustang to sportowy samochód dla 2 osób - a porównujemy do Tesli która jest rodzinnym sedanem Po czwarte: koszty użytkowania - tu w ogóle nie ma o czym pisać. Wydaje mi się że zupełnie inny target ludzi na te samochody i nie ma sensu robić takiego porównania. Podobnie jak z innymi V8 z USA, na które zwykły człowiek sobie nigdy nie pozwoli bo go zjedzą koszty utrzymania. Nie bez przypadku widzimy coraz więcej Tesli na drogach a w sumie nie widzimy (bynajmniej ja) zbyt wielu V8. Drugi samochód Audi S3 Po pierwsze: to taki maluszek w porównaniu do TM3 .. do TMY to już nie wspomnę. Po drugie: cena około 300k - przy wybraniu przynajmniej Lane Assist - o elektrycznych fotelach zapomnij itp itd - moja żona jako fanka Audi swego czasu poznała konfigurator Audi bardzo dobrze - możesz spędzić 2 dni a i tak nie będziesz miał czego chcesz a cena będzie o kilkadziesiąt tysięcy więcej od wyjściowej - ratują ich duże rabaty i niezły leasing - można coś upolować jeżeli mam być szczery ale i tak do wyposażenia Tesli się nie zbliżysz próbując być w zasięgu 50k ceny Tesli. Po trzecie: przyśpieszenie 4,8sek ... reszta jw. Pisałem o tym w drugim wątku i tutaj poprawię. Jeżeli mówimy o wyposażeniu zbliżonym do TM3 , osiągach zbliżonych do TM3, wymiarach zbliżonych do TM3 - to taki nowy samochód ICE na rynku nie istnieje. Nie interesują mnie wypierdziane ICE - porównujmy to co jest nowego na rynku - i w tych samych segmentach: jabłka do jabłek proszę. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Jakie macie wrażenia po przejechaniu się samochodem na wungiel?