Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Jakie powinny być media?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 35480, member: 89"] Tak historyjka trochę w temacie mediów, a trochę (przy okazji) innych tematów. Najpierw małe narzekanie na knajpę przy SuC. Byliśmy wczoraj na SuC w Poznaniu przy okazji zaliczyliśmy obiad. Sushi baru, okazał się najwolniejszy na świecie - prawdziwy slow food. Po zupie czekaliśmy 40 minut na rolki. Do tego obsługa po prostu wspaniała - starsza pani kelnerka miała do nas pretensje, że nie ma gdzie postawić jedzenia - na stole stały brudne naczynia, których nikt nie zabrał przez te 40 minut. Po zjedzeniu na rachunek czekaliśmy kolejne 15 minut. Całość trwała 1h30m, a auto mieliśmy naładowane po równiutkich 30 minutach (2-84%), więc musiałem się przejść i przestawić. Na podstawie tego doświadczenia polecam raczej wegery z żabki ;) W temacie mediów - przy stoliku obok siedziała rodzinka 2+2. W pewnym momencie syn (20-25 lat) wygłosił kilka bardzo ciekawych opinii: [LIST] [*]Ostatni tydzień był bardzo zły dla Tesli - wyprodukowali do tej pory 1 mln aut i musieli połowę wezwać na naprawy. [*]Te Tesle to są tak źle wykonane i ogólnie słabe, że w sumie to nie wiadomo kto to dziadostwo kupuje. [*]Później było trochę porównywania do Skody i nabijania się ze skody. [*]Ogólnie i tak dobrze, że nie naśmiewali się ze wszystkich EV, tylko z samej Tesli. [/LIST] W każdym razie taki jest przekaz mediów do ciemnych mas, gdy Tesla wprowadza poprawkę OTA - w tym konkretnym przypadku, żeby auta z FSD stawały przed znakiem stop, zamiast się toczyć. Inne ciekawostki: Na GW w Gorzowie, trafiłem na EQC, e-Trona (ten zrezygnował) i inną TM3 - jeszcze niedawno zawsze byłem sam :) Zrobiła się mini kolejka, ale nikt nie czekał dłużej niż 10 min. Pewnie kwestia niedzieli ale i tak fajnie, że więcej nas :) W sumie jeszcze ciekawostka, że każdy w innym miejscu miał port ładowania - EQC po prawej z tyłu, e-Tron z przodu, a ja po lewej z tyłu. Jakieś to durnowate jest - powinien być jakiś standard. Na SuC w Poznaniu w piątek trafiłem na Taycana Cross Turismo, ale na lawecie. Trochę nie wiem o co chodziło, bo przecież tutaj i tak by się nie podładował. Nie wiem czy nie blokował SuC i go za to nie holowali za to, ale w sumie to na ładowarce byłem tylko ja, więc jeśli tak to trochę głupio... Tym bardziej, że za chwilę otworzą SuC dla innych i po co teraz psuć doświadczenia. To całe holowanie skończyło się tak, że holownik najpierw blokował wszystkie ładowarki oprócz mojej, a później blokował wyjazd i w sumie to więcej było z tego problemu i opóźnień niż to warte... chociaż zasady to zasady, bo jest napis, że "Tesla parking only"... Typek w srebrnej pikowanej kurtce, wyglądał na przestraszonego, biegał dookoła i w końcu odjechał jako pasażer lawetą :p [ATTACH type="full" width="603px" alt="taycan.JPG"]4262[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Jakie powinny być media?