Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Jakie zimówki?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="AntoniFerdynand, post: 126023, member: 2775"] No dobra - to ja wywrócę stoli. Do mojej nowej tesli za ponad 200 tys. zł pierwotnie rozważałem zmienić bezpośrednio po odbiorze na wielosezonówki. Cena którą bym uzyskał za praktycznie nowe opony z przebiegiem 20-30km oscylowała na poziomie 50% wartości ze sklepów w internecine. Postanowiłem więc zaoszczędzić i kupić czujniki ciśnienia (500 zł za oryginalny komplet po bluetooth) , używane felgi 19' (AEZ 1200 zł ale piękny krój i kolor) i uwaga - budżetowe opony Atlas Polarbear UHP3 po 350 zł za szt. Wg oficjalnych oznaczeń maja 68dB i klasy toczenia i hamowania na poziomie C. Chińskie auto made in Shanghai powinno dobrze się komponować z chińskimi oponami - i tego będe się trzymał. . Przez 4 miesiące zimy praktycznie nigdzie się nie wybieram w trasy, a jeżeli już to i tak będę brał spalinowego mercedesa żony ze względu na m.in. na zasięg w zimie czy obawy, ze wyjazd na narty niesie ryzyko uszkodzenia akumulatora przez kamień czy konar wystający spod śniegu na parkingach czy poboczach (czego kiedys doświadczyłem) czy brak wolnych (czyli szybkich) ładowarek w górach. Poza tym zima nie zwykłem jeździć powyżej 120 km/h (może to wydawać się dziwne ale tak z wiekiem mam - nie musze zima pop....ć) Opony zamówione więc nie omieszkam Was poinformować czy ten eksperyment się udał. Zakładam przede wszystkim, że markowe opony letnie Tesli (Michelin) przez 8 miesięcy + 4 miesiące na budżetowych zimówkach będą lepszym rozwiązaniem niż pierwotny zamysł permanentnego kompromisu na wielosezonach. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Jakie zimówki?