Jazda testowa - Tesla Y LR - dziwne odgłosy

kopi

Nowy na Forum
Raczej było nagrzane, godzina 15, przy tej cenie to pewnie trochę jeździło. Aha, jeszcze jedna rzecz - po wyjściu z samochodu żona widziała przez chwilę parę przy przednim zderzaku.

Michal

Moderator
No to jak nic pompa ciepła musiała ostro walczyć. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę - przy ikonce baterii była śnieżynka? Jeśli tak to oznacza, że auto ma właśnie niedogrzaną baterię.

deCastelano

Fachowiec
Raczej było nagrzane, godzina 15, przy tej cenie to pewnie trochę jeździło. Aha, jeszcze jedna rzecz - po wyjściu z samochodu żona widziała przez chwilę parę przy przednim zderzaku.
Normalna sprawa - jak ja się zdziwiłem jak ładowałem się na szybkiej ładowarce pierwszy raz w niższą temperaturę i zaczęła lecieć para z przodu 😁

deCastelano

Fachowiec
Ok, to czeka mnie jeszcze jedna jazda testowa ;) w tym ze teraz ustawię ją tak żeby samochod był wcześniej zajęty.
Dobra decyzja 😉 to auto naprawdę jest warte, żeby dać mu drugą szansę, a buczenie, które opisałeś jest na 100% z pompy ciepła. Nie musisz się martwić tym dźwiękiem, bo nie ma opcji, żeby pompa tak pracowała przez cały dłuższy przejazd

elektryk

Pionier e-mobilności
Możesz wziąć MP3 z warkotem silnika spalinowego i go puścić to zagłuszy wszelkie dźwięki.

W elektrykach silnik nie warczy i nie zagłusza więc zwracasz uwagę na wszystkie inne dźwięki dużo bardziej.