Jest pierwsza w tym roku - nowa "szybka" ładowarka

Michal

Moderator

Michal

Moderator
Last edited:

PioTab

H&G

Mikołaj Kopernik

Posiadacz elektryka
Oj ta cały czas under construction wydaje mi sie, chociaż w tej części siódemki to będzie jedyny większy hub (akurat w moich okolicach). Przy okazji nie orientujecie się kiedy Lidl "odsłoni" te wszystkie swoje zamaskowane stacje ładowania?
Nie spieszą się. Mam wrażenie, że jest dziura w ustawie i wystarczy postawić ładowarkę, nie ma potrzeby, żeby działała 🫠

nabrU

Moderator
Przy okazji nie orientujecie się kiedy Lidl "odsłoni" te wszystkie swoje zamaskowane stacje ładowania?
'Wszystkich' to pewnie na raz nie odsłoni, tak dobrze to nie będzie ;)

sh95

Entuzjasta elektromobilności
W moim najbliższym Lidlu w Gdyni zasłonięta ładowarka stoi już 1,5 roku. Przy nowym Kauflandzie jest tylko oznakowane miejsce. Za to niemal pod domem mi stawiają od grudnia Budimexową 2x22kW.

Ionity w Nidzicy ma całkiem spore wzięcie, wczoraj 15 sesji ładowania, dziś trochę mniej, bo 9:
1735942430144.png

Natomiast niektóre ładowarki Ionity mają jakiś problem z zimą czy nie wiem z czym, ale co chwilę raportują niedostępność. Nie wszystkie, tylko część, np nr 6 w Nidzicy, ale też niektóre w wielu innych lokalizacjach:

1735942578596.png

BTW, będę się starał po naprawiać wszystko na mojej stronie z mapą ładowarek co się da, by móc ją opublikować na koniec tego weekendu, musze wybrać domenę, a wszystkie ciekawe zajęte :/ Mam nadzieje ze @Michal nie będzie mial za złe, że pojawia się "konkurencja". Będę miał trochę inne podejście do tematu.

Makus

Pionier e-mobilności
Dzisiaj podjechałem na Ionity Nidzica, za mną jakaś Tesla i po chwili na ostatnie wolne miejsce (dla niepełnosprawnych) władowało się Audi. Wszystkie sloty były zajęte.
A najgorsze, że Navi KIA nadal nie ma tej ładowarki, i próbuje na jakiegoś Orlena 2km dalej pchać.

krzyss

Pionier e-mobilności
Dzisiaj podjechałem na Ionity Nidzica, za mną jakaś Tesla i po chwili na ostatnie wolne miejsce (dla niepełnosprawnych) władowało się Audi. Wszystkie sloty były zajęte.
A najgorsze, że Navi KIA nadal nie ma tej ładowarki, i próbuje na jakiegoś Orlena 2km dalej pchać.
To byla potrzebna ladowarka na tej trasie. Jedna z lepszych w PL, szybka, przy maczku i wiekszym sklepie.