Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Jesteście na RCEm czy RCEt?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="daniel, post: 236517, member: 885"] Jeszcze dodajmy To że od nowego miesiąca to wiadomo, ale oni w ogóle nie są w stanie rozliczać mnie wg RCEt. Z tego co zrozumiałem z pisma, to od początku maja będę na RCEt, ale rozliczać będą mnie według RCEm, a jak dostosują system to się rozliczymy i będą jakieś korekty. Zapowiedź była, że wszyscy przechodzą na RCEt. Potem to zmienili w którymś momencie, że nie przechodzą. Jeszcze nie. Na razie zrobiłem sobie tylko wykres z godzinami i patrzę na niego wieczorem. Ustawiam sobie do której oddawać energię od sieci, a potem odpalam wszystko co mam. Pompa ciepła ma stały harmonogram 11:00-15:00 na grzanie CWU do 45 stopni. Jak widzę, że jest dużo prądu to podwyższam temp. na 50-60. Głównie odpalam samochód do ładowania na 5-8 A. No chyba, że prognoza jest kiepska to zaczynam ładować zanim ceny spadną poniżej zera. [URL unfurl="true"]https://forum.elektrowoz.pl/threads/meczylo-mnie-wchodzenie-na-prognoze-solcast-i-raporty-pse-wiec-zaczalem-wajbkodowac.8663/#post-228564[/URL] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Jesteście na RCEm czy RCEt?