Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Karty i aplikacje mobilne
JuicePass - wątek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="abes99, post: 93250, member: 59"] Jak na kiosk na kółkach przy przelotowej 140km/h całkiem nieźle, choć średnia wyszła tylko trochę ponad 100km/h. Ale górek było trochę po drodze ;) Jestem już po drodze powrotnej z majówki DE/CZ, tym razem spokojniej, przelotowa w okolicach 120-130km/h i udało się machnąć 910km w trochę ponad 11,5h. Średnie zużycie pod domem wskazywało ok. 22kWh/100km (ale zdechnięty byłem tak, że zapomniałem zrobić zdjęcie). Wyjazd na 100% naładowania, 4 ładowania po drodze (jedno krótsze ok. 22kWh). Ustawiłem w ABRP kartę EnelX i wstępnie ruszyłem według jej wytycznych, ale dojeżdżając do pierwszej ładowarki miałem jeszcze ok. 1/3 baterii (sporo remontowanych odcinków po drodze), więc przedłużyłem stint na maksa. Ładowałem się na EnBW i muszę przyznać, że zacne ładowarki. Nie dość, że można wybrać język polski, to jeszcze pokazuje ładnie krzywą ładowania. Po jej przejrzeniu stwierdziłem, że optymalnie czasowo będzie się ładować w zakresie 5-70% na DC i tak też uczyniłem. Kolejne ładowania planowałem tak, że w ABRP ustawiałem punkt startowy jako aktualną pozycję, choć w trakcie jazdy korygowałem z reguły o stację jedną czy dwie dalej, żeby dojechać z minimum w baterii. W majówkę zrobiłem jakieś 2kkm w trasie, załóżmy że z tego 0,5kkm na własnym prądzie. Zużyłem cały pakiet EnelX 320kWh + jakieś 1,5 ładowania w ramach roamingu GrennWaya. Z grubsza licząc koszt 100km w takiej trasie (tylko ładowania DC) wyszedł ok. 40zł/100km - IMHO, całkiem ok ;) EnelX polecam - działa super przy ręcznym uruchamianiu ładowarki z aplikacji (trzeba uważać na numer słupka, z reguły wszystkie były dostępne dla EnelX). Karta w aplikacji u mnie nie działała, a karty RFID nie dostałem do dzisiaj pomimo podania poprawnego adresu w PL. Jak miałem problem z zawieszeniem się pierwszego ładowania w aplikacji (próba odpalenia kartą w telefonie), po zgłoszeniu w aplikacji problemu w ciągu 15 minut problem został rozwiązany przez support (dostałem maila z potwierdzeniem przerwania wadliwej sesji). [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Karty i aplikacje mobilne
JuicePass - wątek