Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="sigg, post: 154676, member: 3620"] Cześć, wiem, że pytanie może być kontrowersyjne i nie ma na nie jednej odpowiedzi. Zastanawiałem się nad zakupem Tesli od pewnego czasu i niedawno wybrałem na jazdę testową do salonu. Najpierw przejechałem się modelem 3 HL a potem modelem Y - i to mógł być błąd. W 3HL byłem pod bardzo dużym wrażeniem wnętrza, kierownicy (może poza kierunkowskazami) oraz audio. Po przesiadce do Y, poczułem niestety jakbym wsiadł do "tańszego" modelu (może to też kwestia tego, że w testowym egzemplarzu nie działała klimatyzacja...). Nie zrozumcie mnie źle - Y ciągle robił spore wrażenie, szczególnie po przejechaniu paru kilometrów, ale pierwsze odczucie było takie jak z przesiadki np. z BMW 5 do BMW 3. To była moja pierwsza przejażdżka Teslą, więc zastanawiam się, czy cały ten efekt "wow" nie przypadł na pierwsza jazdę 3HL, a przesiadka do Y już go nie miała. Poczekać mogę, mam auto, którym na codzień bezproblemowo jeżdżę. Jednak planuje skorzystać z dofinansowania w PL i zastanawiam się, czy jeśli model Y przejdzie uaktualnienie, to czy jego cena nie wzrośnie powyżej limitu? Z tego co widzę, to model 3 LR AWD w 2023 kosztował 216k, po updacie wzrósł do 255 i teraz spadł do 225k... Obecnie zastanawiam się nad Y RWDLR lub AWDLR, patrząc na ceny 3 i fakt, że Y jest historycznie stopień droższe, to wydaje mi się, że po updacie w limicie 225k może łapać się tylko RWD LR. Zdaje sobie sprawę, że nikt z nas nie ma szklanej kuli a decyzje w Tesli często są dość zaskakujące nawet dla fanów marki, ale chciałem zapytać. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?