Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 161792, member: 274"] Albo i nie, zależy czy robił już podobną trasę dobrym, wygodnym ICE o zasięgu autostradowym na tankowaniu ~700km+ :) ALE: Jeżeli ktoś i tak staje co mniej niż 2h na jedzenie, kibelki, prostowanie kości czy czym tam jeszcze można sobie przerwać przyjemność z szybkiego podróżowania, to rzeczywiście będzie zadowolony. Sprawdziłem swoje statystyki Tesli M3LR z powrotu z Sardynii przez Mount Blanc, Szwajcarię i Niemcy pod Wawę i ŻADEN przeskok autostradą nie był dłuższy niż 1:50h. Miałem wrażenie że ledwo się rozpędziłem a już trzeba zjeżdżać z autostrady na jakieś zadupie bez sklepu lub łazienki i się ładować... Żaden postój na ładowanie 10-80 nie trwał książkowe 28m, bo dochodził zjazd i dojazd do SC, stareSC nie dawały pełnej mocy lub były przeciążone dużą ilością aut, Ionity notorycznie nie startowało i musiałem się wykłócać z serwisem żeby zdalnie uruchomili itp. Nie jest to miłe doświadczenie, dalekie od komfortu. Może coś się poprawiło z infra przez 1.5 roku od kiedy tam pojechałem Teslą, ale zasięgu i tak nie przybyło. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?