Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="grregg, post: 170015, member: 2404"] Nie bronię, małego zasięgu elektryków ale jak czytam takie wypowiedzi to widzę, że ktoś tu nigdy nie robił trasy elektrykiem. Min raz w miesiącu pokonuję trasę 1800km. Niestety często mam coś do przewiezienia i nie zawsze mogę lecieć samolotem. W Polsce mam jedno ładowanie i omijam suc Katowice, bo faktycznie trzeba dużo nałożyć. Także wolę naładować przy trasie. Ale później mam max 2km do suc, a często jest to poniżej 1km. Co nie zmienia faktu, że co 2,5-3h robię jakiś postój. U mnie nie są problemem postoje tylko to że jestem zmuszony dopasować się do potrzeb auta a nie auto do osób podróżujących. Np rano wystarczy nam postój z 15-20min ale na obiad potrzebujemy już ponad godzinkę. Jak dłużej trwa przygotowanie obiadu to albo płacę karę za blokowanie ładowarki albo syn idzie odłączyć. Ogolnie to widzę, że tesla planuje postoje co 2,5h i ładowanie trwa około 35min. Oczywiście poza Polską, bo w Polsce ładowanie trwa 1,05h i czas przejazdu ponad 3h. Piszę to na podstawie kilkunastu tras 1800km zrobionych przeze mnie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?