Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="blazej, post: 174394, member: 3910"] Naprawdę tak trudno jest Ci zrozumieć, że jest całe mnóstwo ludzi, którzy jeżdżą np. tak jak ja: Trasa do teściów 2x70km robiona 10 razy rocznie = 1400 km Trasa do rodziców 2x120km robiona 10 razy rocznie = 2400 km Średnio ok. 50 km miesięcznie po Poznaniu = 600 km 10 razy trasa do klienta 2x160 km = 3200 km Ok. 5 razy trasa pod Warszawę służbowo = ok. 4000 km Ok. 5 razy w roku trasa do max Krakowa//Tarnowa służbowo = ok. 5000 km Ok. 5 razy w roku trasa do Łodzi służbowo= ok. 2200 km Ok. 4 razy Trójmiasto = ok. 2800 km 1-2 dłuższe trasy w ciągu roku, wakacyjne, zagraniczne = ok. 3000 km Dodatkowo jakieś 3000 km robię w promieniu 150 km od Poznania Mój łączny przebieg rocznie to w porywach do 28k km, z 5-10% jest autem wspólnika. Maksymalnie 2 trasy rocznie wymagają 2 ładowań na trasie (a w zasadzie będą wymagały, bo póki co takiej nie robiłem. Ok. 5-8 tras wymaga w ogóle doładowania na trasie i to zwykle 10-15 minut by wystarczyło i w miejscu docelowym (w 90% przypadków tam mam nocleg). Podobna liczba tras wymaga naładowania się w miejscu docelowym (zwykle tam mam nocleg). Po mieście robię ostatecznie bardzo mało tych kilometrów. Dominują trasy tam i z powrotem na jednym ładowaniu, często nawet nie do pełna. Np. 2x160 km robię na 80-85% na starcie i dojeżdżam z bezpiecznym zapasem przynajmniej 15-20%. Gdyby było, jak piszesz, kto by kupował wersje SR Tesli, a sprzedaje się ich od cholery. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?