Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Szaruś, post: 186906, member: 1807"] Świetnie się sprawdza do celów do jakich został kupiony (jazda wokół komina). Na razie - odpukać - po 26k km wszystko działa, nic się nie popsuło. No, może poza apką (apka Peugeot jest po prostu do d...). I okazało się, że równie dobrze sobie radzi na trasach, gdzie są głównie drogi krajowe i ekspresówki. Na autostradach już trochę gorzej (no ale czego od mieszczucha można wymagać). A jeżeli chodzi o Teslę, to głównie chodzi o dwie rzeczy: o wiele lepsza krzywa ładowania (w porównaniu do mojego mieszczucha) i większa efektywność, szczególnie przy prędkościach autostradowych (w porównaniu do mojego mieszczucha). Z moich przymiarek do Tesli, przy moim stylu jazdy na trasach - dłuższa przerwa na normalny obiad (NIE fast food) + kilka krótszych przerw co 2-3 godziny na rozprostowanie kości/toaletę/kawę itp. - wynika że TM3 RWD (czyli z najmniejszą baterią, jaką Tesla oferuje) byłaby dla mnie OK. Może raz czy 2 razy w roku wykorzystałbym by możliwość LR, skrócając czas przejazdu o 20-30 minut na bardzo długich, autostradowych trasach. Ale dla mnie to nie jest warte 20k PLN (różnica między RWD a LR RWD). AWD w ogóle nie rozpatruję, bo nie mam takiej potrzeby (przez ostanie 30+ lat, jak zacząłem jeździć, nigdy nie miałem AWD, i jakoś nigdy mi tego nie brakowało). Rozumiem, że każdy ma inne potrzeby, więc każdy musi dostosować samochód do swoich potrzeb. Moje potrzeby są skrajnie różne od np. potrzeb kolegi [USER=274]@cooler[/USER]. I to jest OK. Tylko trzeba te potrzeby wyartykułować i być ich świadomym. No i w przyszłym roku przymierzam się do wymiany mojego drugiego ICE na BEV. Bo się tylko kurzy w garażu (nikt nie chce nim jeździć). Jeszcze czekam, zobaczę co będzie miał do zaoferowania Juniper. A może jakiś chinczyk? Na razie mi się nie spieszy (no już jeden BEV do ujeżdżania jest). [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?