Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Grzesiek, post: 190965, member: 2187"] Widzisz, właśnie rynek szkoli klienta aby to niby chciał dokładnie to co on produkuje. Robi to na wiele sposobów, reklamy i ogólnie pojęty marketing. Przykłady? Apple, bo niby po co Ci nowszy model skoro różnica względem poprzedniego jest jaka jest? Inni producenci naśladują mniej lub bardziej. Motoryzacja i lifty i nowe modele. Dla przykładu auta elektryczne - nie są nowością... ale dziwnym sposobem projektowali tak abyś przypadkiem ich nie chciał... Docierając do ducha wątku... Zjawił się Elon i dał nam jakieś przyzwoite elektryki. Ale ogólnie osoby zainteresowane ich produkcją nie chcą pójść krok dalej. Ustalili sobie poziomy baterii i uważają, że to musi wystarczyć. To tak w wielgachnym skrócie, ale pewnie załapiesz sens. Bo ten to: Nie istnieje produkt jaki by mi odpowiadał. Tesli było by najbliżej. Kompromis w sprawie wyglądu... SUVości kolejny... ale bateria nie kupię takiego auta jeśli nie będzie miało około 700WLTP dla modelu performance, ewentualnie LR nie będącego sedanem do wożenia tylko tyłków. A to 95kWh mogło by mi dać. Auto do lokalnych wyjazdów nie potrzebuje takich baterii. W takich jest gigantyczny wybór. Cóż kolejną barierą jest kasa, bo nie uśmiecha mi się wydawać 400tyś na auto. Uważam, że to nie jest niemożliwe brak tylko dobrej woli producentów. Mają za dużo w tyłkach. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?