Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cwireq, post: 190995, member: 4085"] - czujnik deszczu - kamery nigdy nie zapewnią poprawności działania [B]Nie wiem czy chińczyki posiadają czujniki deszczu, czy tylko tradycyjne manetki do wycieraczek[/B] - czujniki ultradźwiękowe lub choćby kamera z przodu [B]czujniki na dłuższą metę w przypadku śnieżnej pogody lub mocnego deszczu nie pomagają w FSD. Poprawnie działające tesla vision eliminuje docelowo sens czujnikow. Jestesmy blizej niz dalej[/B] - sensowne klamki [B]Ja nie narzekam. W końcu y i 3 to budżetówce od tesli[/B] - manetka kierunkowskazów [B]docelowo system ma załączać kierunkowskazy samodzielnie (bez FSD, w zależności od nawigacji) Potrzeba do tego jeszcze regulacji prawnych, technicznie żaden problem[/B] - HUD display [B]w mojej opinii bez sensu. MOgliby dac zestaw jak ktoś chce sobie to dokupić. Ja bym nie dał zlotowki[/B] - obracany ekran [B]jak wyżej.[/B] - jakość półki bagażnika i te wystające głośniki [B]nie znam problemu w moim Y[/B] - masaż foteli ( przynajmniej kierowcy) [B]Nigdy nie miałem, nie wiem czy to taki super ficzer.[/B] - roleta szyberdachu choć ja dopłaciłbym więcej za wersję ściemnianą elektrycznie samej powłoki szklanej.. [B]sciamniane szyberdachu powinien być w standardzie - tu się zgodze[/B] - funkcjonalność sexy buttons i podawanie mocy ładowania w danej chwili podczas jazdy na ekranie tak jak np w mercu [B]czy to podawanie mocy ładowania coś zmienia, czy raczej traktujemy to jako ciekawostkę?[/B] - technologia V2G [B]-przydałaby się. Dziwie sie ze poszczególne kraje tego nie wymagają aby np dac dotacje. [/B] No i najważniejsze - większa bateria bo nazywanie Long Rangem przy takiej różnicy do modelu podstawowego, performance i konkurencji to lekkie nadużycie.. [B]co z tego że konkurencja ma większe baterie jak tesla ma lepsza wydajnosc i koniec końców 1000km najszybciej zrobisz tesla jeśli chodzi o BEV [/B] Uwazam ze powyzsze przyklady to detale. Jak będzie chińczyk z pełnym dobrze działającym FSD lub z bateria pozwalająca przejechać 1000km na jednym ładowaniu no to faktycznie będzie można mówić o zacofaniu tesli. Ale skoro mówimy ze tesla jest zacofana bo nie ma podświetlanych klamek lub obracanego ekranu to moim zdaniem XD [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Juniper - czy warto czekać?