Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Kampania przeciwko EV nabiera na sile
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="pluto, post: 121557, member: 352"] Szczególnie Teslą bo jest taka promowana otoczka nad tą marką, że niby to takie "cudo" na kółkach, normalnie nie ma lepszego elektryka na rynku, a jednak jest inaczej i sam doświadczyłem to na własnej skórze użytkując 2 modele TM3 i TMY. Miałem też elektrycznego ZOE ale kupiłem go wiedząc że Renault może płatać figle i sie nie zawiodłem (w ciągu 3 lat 7 razy w serwisach ale przynajmniej szybko usuwali wszystkie awarie lub usterki mechaniczne). W Tesli serwis to osobna historia (oczywiście auta mogą się psuć ale żeby jeździć do serwisu za granicę (Berlin, Wiedeń) bo Warszawa nie umiała naprawić, serwis mobilny jest oczywiście ale nie można go zamówić bo nie obsługuje mojego województwa, wiec tylko setki kilometry w podróży i kilka dniu wymuszonego urlopu aby naprawiać auto. Ponadto sama jazda jakoś d.....y nie urywa, głośno powyżej 120 km/h, twarde zawieszenie, niewygodne fotele (nawet te niby poprawione z Berlina), słabe światła LED, dziwna praca wycieraczek, dziwna praca auto pilota (brak płynności), kiepskie (delikatne szyby przednie) - 2 razy wymieniane bo pękają nawet od najmniejszych kamyczków, a i ich wymiana to bite 3- 4 tygodnie w oczekiwaniu na części (nie wiem czy wszędzie jest taka praktyka bo nigdy nie wymieniałem w żadnym z aut), przereklamowana szybkość ładowania - realnie połowa tego co pisze producent, ,itd, itp...... Nie mówić o dużej utracie wartości Tesli (praktycznie żadnego odzewu przez prawie 3 miesiące ogłoszenia, pomimo że ogłoszenie biło rekordy wyświetleń :)). Co do awarii w ICE pewnie się zdarzają, ale serwisy czy to zdalnie to załatwiają lub podczas rutynowych przeglądów więc żadnych utrudnień nie ma. Ja kupuję tylko nowe auta i po 3-4-5 latach wymieniam je na nowe i tylko w jednym miałem naprawę chłodnicy (Dacia Duster) reszta aut całkowicie bez najmniejszych awarii - być może wynikało to że kupowałem głównie japońskie auta. Reasumując auto elektryczne pewnie kiedyś kupię, ale jak będą bardziej dopracowane ich napędy i zwiększy się ich infrastruktura ładowania, nie wspominając o rozbudowaniu serwisu Tesli i podniesieni ich poziomu obsługi. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Kampania przeciwko EV nabiera na sile