Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Kampania przeciwko EV nabiera na sile
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25, post: 170094"] Ale... Spojrzałem na tytuł wątku :ROFLMAO: i chętnie się wypowiem. Nie jestem w stanie ocenić czy to kampania ale z racji życia w eurokołchozie, wiele procesów ma charakter pozaekonomiczny acz nie bez wpływu na ekonomię (bezlitosną) - producenci aut muszą z czegoś żyć. BEV zaliczyły (trwający) test na polu walki i oprócz masy zalet ujawniły szereg wad. Chciałbym aby [B]osobowe [/B]BEV znalazły trwały udział w rynku samochodowym ale czy będzie to 80% czy 30%, nie chcę wyrokować. Moja ocena: producenci aut zauważyli że "ideologiczne" odejście od ICE straciło impet, BEV nie sprzedają się tak bosko jakby chciała EU (vide test na polu boju) i ochoczo produkują i sprzedają ICE, co więcej - [B]tanio[/B]. Ciężko byłem zdziwiony jak wczoraj na YT trafiłem na info że spalinowe Megane IV będzie dostępne od 88 tys zł, od dawna wiemy że Dacia/Renault idzie w fabryczny układ E95/LPG - takie auta się sprzedają. Fascynacja mocami i Nm aut BEV jest dla mnie śmieszna i ośmiesza ten segment bo ludzie chcą tanio zaspokajać potrzebę przemieszczania się i zestawienie Dustera za 85-90 tys ze Springiem za >100 tys (teraz już taniej) zaowocuje sprzedażą Dustera. I dobrze! Bo na drogach pojawi się nowe auto, ekonomiczne, za rozsądną kasę a nie 10 letnia okazja od Hansa. Do brzegu: każde zawahanie w dół na rynku BEV będzie wykorzystywane przez różnej maści ideologów i z tym trzeba żyć. Cieszmy się swoimi wyborami ale bierzmy też od życia i otoczenia to co dobre, bo ICE nie są z definicji źle i nie znikną (a celowo zaznaczyłem auta osobowe). [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Kampania przeciwko EV nabiera na sile