Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Kampania przeciwko EV nabiera na sile
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="blazej, post: 173246, member: 3910"] Dla mnie zupełnie jasne jest, że samochód elektryczny jest sensowny tylko wtedy, kiedy: 1. Masz możliwość ładowania go w domu/przed domem < 2 zł za kWh 2. Przynajmniej 80% Twoich tras w jeden dzień nie przekracza ok. 150% zasięgu (95-15% i 80-10%) 3. Nie masz potrzeby przekraczania prędkości i jeżdżenia > 140 km/h. Natomiast wnerwia mnie ten ciągłu przekaż ludzi z zasięgami od motoryzacji typu: „Jak będziemy jechać autostradą no... powiedzmy przepisową prędkości.... to nie przejedziemy 300 km”. I nie, nie denerwuje mnie domniemane kłamstwo, bo to generalnie prawda jest. Denerwuje mnie zaszyte założenie, że nikt normalny nie jeździ autostradą 130-140 km/h. Jakby to 140 to była prędkość minimalna, a nie maksymalna. Od tego jest jednak osobny temat, więc nie będę tutaj go ciągnął. I tak, jeśli elektryki nie osiągną parametrów typu ładowanie 10-80 w 3-5 minut oraz zasięg realny na autostradzie (95-15%) 400 km i w cyklu mieszanym (95-15%) min. 600 km, to zakaz rejestracji samochodów spalinowych w Polsce wywoła rewolucję. Natomiast jeżeli takie parametry uda się uzyskać, to nawet starsze auta ładujące się 0-80% w 25 minut przestaną być problemem dla właścicieli, bo dobra infrastruktura plus szybsze ładowanie innych aut sprawią, że nie będzie problemu czekania na ładowanie oraz dostępności miejsc do ładowania. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Kampania przeciwko EV nabiera na sile