Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
FORD
Ford Mustang Mach-E Forum • Mach-E / 4 / X / 4X
Karta BLUE OVAL
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="kdldz, post: 188281, member: 536"] Ja mysle, że to ładowanie bez opłat to było niedopatrzenie ze strony Forda (ew. im się nie chciało) i nie jestem nawet przekonany czy to dotyczyło wszystkich aut. Przynajmniej jak delikatnie pytałem znajomego serwisanta w ASO na ten temat w zeszłym roku (albo na początku tego roku) to powiedział mi, że na 100% wszystkie nowe auta normalnie płacą za to ładowanie i że według jego wiedzy nie ma takich "darmowych promocji". Ten mail wygląda mi troche jakby próba wyjścia z tego z twarzą :) Mnie w każdym razie nikt nigdy nie sugerował że ładowanie będzie za darmo. Przy odbiorze auta była mowa o rocznym abonamencie premium w cenie auta i ładowaniu na Ionity w lepszej cenie przez ten czas. Moim zdaniem to "dożywotnie ładowanie na preferencyjnych warunkach" to nigdy nie chodziło o ładowanie bez opłat tylko za darmowy dostęp do sieci BlueOval Charge Network (w wersji zwykłej, nie premium). IMHO Ford traktuje ten dostęp jako usługę samą w sobie, np. [URL='https://www.akcesoria-ford.pl/elektryfikacja,-akcesoria/elektryfikacja,%20akcesoria/karta-%C5%82adowania/2612280']tutaj można kupić kartę[/URL] którą potem można przypisać do nowego konta. Tak czy inaczej, fajna jest ta karta bo na dzień dzisiejszy można z jej użyciem ładować się chyba wszędzie poza Orlenem (a przynajmniej ja już dawno nie widziałem ładowarki która z nią nie zadziałała, w tym jakieś słupki przy hotelach/centrach handlowych od Noxo czy Elocity) i nie trzeba durnych appek albo tony innych kart, no ale te ceny powinny być (choćby symbolicznie) niższe od cen bezpośrednio u dostawcy - a jak patrze na GW to jest jakies 20gr drożej 🤯 No a jakby abonament premium jeszcze obniżał te ceny też na innych stacjach (choćby Ionity i GW) to w ogóle byłby hit. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
FORD
Ford Mustang Mach-E Forum • Mach-E / 4 / X / 4X
Karta BLUE OVAL