Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
FORD
Ford Mustang Mach-E Forum • Mach-E / 4 / X / 4X
Karta BLUE OVAL
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="wemar, post: 93222, member: 1682"] Końcówka mojego VIN ....2468 Nie wiem jak w Europie, ale w USA i Kanadzie wszystkie MME mają bezpłatne ładowanie przez jakiś okres, tak samo jak Tesla. Przez ostanie dwa lata trochę się w tej materii pozmieniało, bo nawet Tesla wycofuje się z dożywotniego (samochodu) bezpłatnego korzystania z chargerów. Jednak taka opcja wpisuje się w model sprzedażowy, jaki panował w 2021. Zatem takie rozwiązanie jest jak najbardziej prawdopodobne. Nie mam w tej chwili czasu i determinacji, by sprawdzić gdzie to czytałem, bo oprócz dokumentów mam jeszcze trochę screenów i korespondencji z Ford Polska, ale są na laptopie, który chwilowo jest tam, gdzie mnie nie ma. "Sieć ładowania FordPass łączy wiele sieci ładowania, zapewniając bezproblemowy dostęp do ponad 155 000 publicznych stacji ładowania w całej Europie. Po zarejestrowaniu się klienci Mustang Mach-E otrzymują bezpłatny dostęp do sieci na pięć lat. ... Ta subskrypcja jest aktualnie dostępna tylko dla Mustanga Mach-E. Za ładowanie pojazdu na publicznych punktach ładowania będą pobierane opłaty." Jak dla mnie, można to zrozumieć tak, że za ładowanie z punktu w sieci Ford nie płacisz, a za ładowanie w pozostałych poniesiesz opłatę zgodną z taryfikatorem. I tu logiczne jest, że pod kartę BO potrzebne jest podpięcie karty kredytowej. Jednak mi karty nie obciążało, nie weryfikowało jej (co jest podstawą płatności), a jeśli chciałem naładować się tam gdzie karta BO nie była obsługiwana, to po prostu nie dało się ładować - potrzebne było zalogowanie się (czasem appka) lub podanie danych karty na panelu obsługi ładowarki (lub płatność zbliżeniowa). [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
FORD
Ford Mustang Mach-E Forum • Mach-E / 4 / X / 4X
Karta BLUE OVAL