Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Kia Connect - Przegląd danych pojazdu - Zużycie energii
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="strusio8, post: 237780, member: 5278"] Mam mętlik jeśli chodzi o tę funkcję. Fajnie się w nią patrzyło jak oglądałem sobie dane z niewielkich tras każdego dnia, i cieszyłem się jak fajnie widać ile auto zużywa i na co... Tymczasem teraz zdarzyło mi się przejechać w jednym dniu ciągiem od ładowania do ładowania (100% - 11%) i ujrzałem w aplikacji coś takiego: [ATTACH type="full"]27722[/ATTACH] Że niby jak? 89% akumulatora to 40,8 kWh, czy 46,96 czy może 34,64 kWh? Czyli że mój akumulator ma całkowicie 46 kWh? czy może 52 kWh czy może 38 kWh? Auto stało u dilera półtora roku, sam nim jeżdżę od 2 miesięcy, czy powinienem już reklamować akumulatory? Przy okazji widać że średnie użycie jest "bajkowe" jeśli mowa o trasie przy prędkości 80-120 km/h (sporo było w dużym deszczu) Obliczenia zużycia bazujące na zassanym prądzie pokazują dużo bardziej realne wartości - 18,46 kWh/100 km U Was tak samo dziwnie ta aplikacja wyświetla? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Kia Connect - Przegląd danych pojazdu - Zużycie energii