Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Kia e-Soul M+Win+Nav - czy warto? plusy i minusy zakupu?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KKL, post: 46295, member: 1080"] Wow, długo ci zeszło z tym finansowaniem.. ja zdecydowałem, że chce elektryka w połowie maja a od 1.5 tygodnia jeżdżę już Soulem :). Ale faktem jest, że udało mi się właśnie kupić egzemplarz zarezerwowany dla kogoś, kto leasingu nie dostał. Więc dobrze, że ci się wszystko udało, bo chyba w obecnych czasach nie każdy leasing dostaje. Co do rozterek. Ja kupiłem wallboxa Green Cell, 22kW. Chińczyk, ale taki w miarę poprawny. Kabel mam 5x2.5mm2 w ścianie, około 10m od rozdzielni. Soul ładuje się cały czas prędkością 10.8-11kW, kable się nie grzeja. Na pewno EVSE byłoby bardziej uniwersalne, ale moje rozwiązanie jest wygodne, do tego złapałem na Allegro z outletu Świat Baterii go za 1500zl, co wg mnie jest niezła cena. Plus mam zapas, gdybym kiedyś kupił nowe auto, które będzie miało ładowarkę 22kW (oczywiście wtedy musiałbym nowy kabel pociągnąć, pewnie 5x6mm2). A na wyjazd do rodziców chyba wystarczy mi firmowe 12A od Kia.. z reguły jeżdżę na czas piątek-niedziela więc zdążę się naładować :) [ATTACH type="full"]5580[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Kia e-Soul M+Win+Nav - czy warto? plusy i minusy zakupu?