Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia EV3 Forum • Kia EV3 SR / LR
KIA EV3 pierwsza jazda
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="jerryw, post: 206918, member: 1091"] Mieliśmy na weekend EV3 w wersji GT Line do testów. Samochód generalnie bardzo fajny. Przyjemnie sie jeździło i jest naprawdę przestronny jak na swoje rozmiary. Irytujące są systemy monitorowania kierowcy które co chwila wszczynają alarmy. Da się to wyłączyć ale po włączeniu samochodu od nowa są aktywowane :-(. Całkiem nieźle działa iPedal. Wielki minus dla Kia za marketing związany z zasięgiem. Jak dla mnie nie ma szans żeby przejechać EV3 600km tak jak się chwalą. Realnie przy obecnych pogodach i weekendzie ze śniegiem zasięg realny w mieście to było około 390 km na pełnej baterii. Oczekiwałem trochę lepszego wyniku. Konsumpcje średnią miałem przez ten weekend na poziomie około 19kW/100km. Na koniec cena. Wszystkie kwoty poniżej są brutto dla osoby fizycznej. Przy wyposażeniu GT Line z pakietem Komfort byliśmy w stanie zejść do około 210k co według mnie jest cena przynajmniej o około 25-30 tyś za wysoką i zaporową. Na ta chwilę Kia nie ma tez jakiegoś super finansowania na ten samochód jeśli nie myśli się o zakupie na własność. Nie ma opcji leasingu z odkupem dealera bo jak mi wytłumaczono żaden dealer nie chce się zobowiązać do ceny odkupu po 3 latach, spodziewają się ze samochód może stracić bardzo dużo na wartości w tym okresie - co tylko pokazuje ze nawet dealerzy uważają cenę za dużo za wysoką. Jest oferta wynajmu z Arvala na EV3 ale przy GT Line i wpłacie 30k na początek rata miesięczna to 3045 zł. Daje to to kosmiczne prawie 140k za trzy lata. Nawet jak odliczymy ubezpieczenie. W innych markach przy podobnych cenach samochodu a nawet wyższych miesięczne koszty potrafią być o około 600 do 1000 zł niższe miesięcznie. Wiec dla mnie na tą chwilę ten samochód to No Go. Niesamowite było, że dealer proponował mi w podobnej cenie prawie tak samo wyposażone EV6 w ramach pozbywania się stocku z 2024. Gdyby nie fakt, że szukamy samochodu małego nie większego niż 4,4m to byłaby to zdecydowanie lepsza opcja. Tym bardziej że dostępne obecnie EV3 też są z 2024 roku i cena na ten rok jest identyczna z cena samochodów zamawianych teraz do produkcji ☹ [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia EV3 Forum • Kia EV3 SR / LR
KIA EV3 pierwsza jazda