Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Kia EV6 77kWh RWD vs Tesla TM3 HL RWD
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="abes99, post: 224596, member: 59"] Trochę mało czasu mam ostatnio żeby podjechać podpytać do salonu o ofertę i jak pisałem, to raczej wstępne rozważania, niż zakup na już ;) Ogólnie z tyłu głowy miałem cały czas, że jak już będę zmieniał auto, to raczej to będzie Tesla M3 HL LR RWD, ale że też nie do końca mi wszystko w niej pasuje, to się jakoś bardzo nie nastawiałem chwilowo na zmianę. Przypadkiem zauważyłem wyprzedażowe ceny EV6 LR RWD i dotarło do mnie, że to praktycznie cena TM3 HL RWD, stąd ten wątek. A chcąc mieć "jakiś" kolor, opcjonalnie hak - to dodatki które w Tesli windują cenę. A że wolę wydać mniej niż więcej, to zacząłem rozkminiać temat EV6. Prawdopodobnie teraz nic z tego nie wyjdzie, ale może na wyprzedaż 2025 rocznika będzie równie ciekawa oferta na wersję już po lifcie, a w międzyczasie na rozszerzone testy lub pojawią się jakieś mniejsze fajne alternatywy. Najbardziej kusi ładowanie 800V. Przeskok z 40-50" w eSoulu, przez 30" w Tesli na okolice 20" w EV6 brzmi dobrze ;) Z drugiej strony Soulem jeździ mi się dobrze, w zupełności wystarcza, jest praktyczny jak na nasze potrzeby (zwrotny, pojemny). Jedynie doskwiera czasami wolne ładowanie i FWD na śliskiej nawierzchni. A im dłużej zostanie w rodzinie, tym bardziej oszczędnościami na jeździe (jakieś 95% prądu pochodzi z naszej PV) zasypię dziurę ze stratą, jaka byłaby przy sprzedaży niespełna 3-letniego auta. Podobnie miałem z poprzednim Hultajem i30 z LPG, na paliwie zaoszczędziłem połowę tego, co wydałem wtedy na auto. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Kia EV6 77kWh RWD vs Tesla TM3 HL RWD