kia

mmm

Fachowiec
Spróbuję się wtrącić merytorycznie. Sam rozważałem sprzedaż Niro (ale czerwiec 21 i wersja L), w ramach zmiany na Y - na razie przełożyłem to na wiosnę (może Highland?). Moje przemyślenia odnośnie sprzedaży były takie:
- salon za odkup daje ~140, patrząc na strony Kia wystawi ofertę na 160
- prywatnie też mogę wystawić za 160, z opcją zniżki do 150
- po tym jak Tesla puściła 3-ki za 185 (minus 19 dotacja), rewizja wystawienia prywatnego do 150, z opcją zniżki na 140

W takim rozumowaniu oferta XL za 175 nie jest bardzo przesadzona na początek (sugerowałbym 165), ale też liczyłbym się ze zniżką do 150 po negocjacjach z klientem.

krzyss

Pionier e-mobilności
Cena nowego w wersji xl z pompą i z dodatkowym wyposażeniem (lakier metalik, dywaniki gumowe i welurowe, organizer) 238 955 zł + 4900zł (zabezpieczenia antykradzieżowe i opony zimowe)= 243 855zł - 18 750 dopłaty = 225 105zł Vs mój wyprodukowany w grudniu 2021r za 175 900 - dodatki 6000zł = 169 900 zł Czyli moja wersja, która ma 1 rok i 8 miesięcy jest tańsza o 55 205zł.
Jeśli masz namiar na dealera który sprzedaje taniej to poprosimy :)
Za 220 dostane NOWY MODEL KIA XL ! U Nowickiego. Zabezpieczenie antykradziezowe za promocyjne 1000pln.
I nie demo od dilera ktorym jezdzilo mase osob.
Odlicze sobie 27kzl bo dostane fakture na nowy model.

Ale powodzenia :) moze ktos sie skusi i kupi uzywke. Bo to w sumie fajne auto !

krzyss

Pionier e-mobilności
Spróbuję się wtrącić merytorycznie. Sam rozważałem sprzedaż Niro (ale czerwiec 21 i wersja L), w ramach zmiany na Y - na razie przełożyłem to na wiosnę (może Highland?). Moje przemyślenia odnośnie sprzedaży były takie:
- po tym jak Tesla puściła 3-ki za 185 (minus 19 dotacja), rewizja wystawienia prywatnego do 150, z opcją zniżki na 140

W takim rozumowaniu oferta XL za 175 nie jest bardzo przesadzona na początek (sugerowałbym 165), ale też liczyłbym się ze zniżką do 150 po negocjacjach z klientem.
Oczywiscie rynek zweryfikuje 😎 a sprzedawales jakies uzywane auto bez faktury za >100kzl ?
Ze o elektrycznym za >150kzl nie wspomne ?

Rok temu bylo inaczej, dzis nie spodziewaj sie telefonow ;)

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Oczywiscie rynek zweryfikuje 😎 a sprzedawales jakies uzywane auto bez faktury za >100kzl ?
Ze o elektrycznym za >150kzl nie wspomne ?

Rok temu bylo inaczej, dzis nie spodziewaj sie telefonow ;)
dokładnie... W PL na rynku używanym bez FV to 80 tys to jest sufit, nie wymyślam sobie tego, znam handlarzy którzy nie chcą tej kwoty przekraczać bo to już oznacza duże problemy z sprzedażą. A jak mamy EV i jeszcze bez FV i sporą kwote to naprawdę cieżko jest sprzedać... Oczywiście jest kwestia ceny, bo jak bez FV jest taniej niż z FV i wszystkimi amortyzacjami itp to możn pokusić się, ale musi być taniej, bo w EV większość z nas nie odlicza sobie paliwa wiec az tak wielce na FV sie nie opłaca, tylko znowu wchodzi finansowanie gdzie na firme jest korzystniejsze. Jedyna rada: kupić i jeździć min 7 lat, wtedy na rynku wtórnym zaciera się różnica

Szatan

Posiadacz elektryka
Kolega nie pytał o wasze opinie na temat ceny za którą chce sprzedać auto, założył temat bo szuka chętnych. Jak będzie z tym miałem problem i będzie szukać porady to możecie wtedy dyskutować czy cena adekwatna.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Tańsze zawsze znajdziesz, tylko z ukrytymi wadami. Prawie każdy, kto potrafi zarobić i odłożyć 170 tysięcy, wie że 99 % złotych strzałów okazuje się być wybrakowanym towarem lub usługą.
KIA NIRO to się nie ładuje z tą mocą jak na obrazku:) Chwyt reklamowy?

A tak poza tym to mam nadzieję ze znajdziesz kupca, powodzenia!

vwir

Pionier e-mobilności
KIA NIRO to się nie ładuje z tą mocą jak na obrazku:) Chwyt reklamowy?
W sumie ciekawe co autor miał na myśli (w sensie autor tabelki) bo jednym tchem napisał 350kW i napięcie 450V, natężenie 125A. Jak on uzyska 350kW przy 450V i 125A to jeszcze nie wiem ;)

Kikista

Nowy na Forum

Dziękuję za uwagę, ale porównanie jest bezzasadne. Nie pytałam o wycenę i nie znajduję tu żadnej merytoryki. Co więcej, raczej rzeczoznawcą nie jesteś, bo ten zapoznaje się z pojazdem przed wydaniem osądu. Przed wyceną przeprowadziłam dokładne rozeznanie rynku i cena jest atrakcyjna, biorąc pod uwagę doskonały stan pojazdu. Pozwól naprawdę zainteresowanym osobom zadecydować, bez dodatkowego zamieszania. To jest sekcja ogłoszeń. Pozdrawiam