Za 220 dostane NOWY MODEL KIA XL ! U Nowickiego. Zabezpieczenie antykradziezowe za promocyjne 1000pln.Cena nowego w wersji xl z pompą i z dodatkowym wyposażeniem (lakier metalik, dywaniki gumowe i welurowe, organizer) 238 955 zł + 4900zł (zabezpieczenia antykradzieżowe i opony zimowe)= 243 855zł - 18 750 dopłaty = 225 105zł Vs mój wyprodukowany w grudniu 2021r za 175 900 - dodatki 6000zł = 169 900 zł Czyli moja wersja, która ma 1 rok i 8 miesięcy jest tańsza o 55 205zł.
Jeśli masz namiar na dealera który sprzedaje taniej to poprosimy![]()
Oczywiscie rynek zweryfikuje 😎 a sprzedawales jakies uzywane auto bez faktury za >100kzl ?Spróbuję się wtrącić merytorycznie. Sam rozważałem sprzedaż Niro (ale czerwiec 21 i wersja L), w ramach zmiany na Y - na razie przełożyłem to na wiosnę (może Highland?). Moje przemyślenia odnośnie sprzedaży były takie:
- salon za odkup daje ~140, patrząc na strony Kia wystawi ofertę na 160
- prywatnie też mogę wystawić za 160, z opcją zniżki do 150
- po tym jak Tesla puściła 3-ki za 185 (minus 19 dotacja), rewizja wystawienia prywatnego do 150, z opcją zniżki na 140
W takim rozumowaniu oferta XL za 175 nie jest bardzo przesadzona na początek (sugerowałbym 165), ale też liczyłbym się ze zniżką do 150 po negocjacjach z klientem.
dokładnie... W PL na rynku używanym bez FV to 80 tys to jest sufit, nie wymyślam sobie tego, znam handlarzy którzy nie chcą tej kwoty przekraczać bo to już oznacza duże problemy z sprzedażą. A jak mamy EV i jeszcze bez FV i sporą kwote to naprawdę cieżko jest sprzedać... Oczywiście jest kwestia ceny, bo jak bez FV jest taniej niż z FV i wszystkimi amortyzacjami itp to możn pokusić się, ale musi być taniej, bo w EV większość z nas nie odlicza sobie paliwa wiec az tak wielce na FV sie nie opłaca, tylko znowu wchodzi finansowanie gdzie na firme jest korzystniejsze. Jedyna rada: kupić i jeździć min 7 lat, wtedy na rynku wtórnym zaciera się różnicaOczywiscie rynek zweryfikuje 😎 a sprzedawales jakies uzywane auto bez faktury za >100kzl ?
Ze o elektrycznym za >150kzl nie wspomne ?
Rok temu bylo inaczej, dzis nie spodziewaj sie telefonow![]()
KIA NIRO to się nie ładuje z tą mocą jak na obrazkuTańsze zawsze znajdziesz, tylko z ukrytymi wadami. Prawie każdy, kto potrafi zarobić i odłożyć 170 tysięcy, wie że 99 % złotych strzałów okazuje się być wybrakowanym towarem lub usługą.
W sumie ciekawe co autor miał na myśli (w sensie autor tabelki) bo jednym tchem napisał 350kW i napięcie 450V, natężenie 125A. Jak on uzyska 350kW przy 450V i 125A to jeszcze nie wiemKIA NIRO to się nie ładuje z tą mocą jak na obrazkuChwyt reklamowy?
Dziękuję za uwagę, ale porównanie jest bezzasadne. Nie pytałam o wycenę i nie znajduję tu żadnej merytoryki. Co więcej, raczej rzeczoznawcą nie jesteś, bo ten zapoznaje się z pojazdem przed wydaniem osądu. Przed wyceną przeprowadziłam dokładne rozeznanie rynku i cena jest atrakcyjna, biorąc pod uwagę doskonały stan pojazdu. Pozwól naprawdę zainteresowanym osobom zadecydować, bez dodatkowego zamieszania. To jest sekcja ogłoszeń. PozdrawiamSpróbuję się wtrącić merytorycznie. Sam rozważałem sprzedaż Niro (ale czerwiec 21 i wersja L), w ramach zmiany na Y - na razie przełożyłem to na wiosnę (może Highland?). Moje przemyślenia odnośnie sprzedaży były takie:
- salon za odkup daje ~140, patrząc na strony Kia wystawi ofertę na 160
- prywatnie też mogę wystawić za 160, z opcją zniżki do 150
- po tym jak Tesla puściła 3-ki za 185 (minus 19 dotacja), rewizja wystawienia prywatnego do 150, z opcją zniżki na 140
W takim rozumowaniu oferta XL za 175 nie jest bardzo przesadzona na początek (sugerowałbym 165), ale też liczyłbym się ze zniżką do 150 po negocjacjach z klientem.