Kiedy ostatnio mieliście okazję zobaczyć taki widok..?

JareG

Pionier e-mobilności
droga-mleczna-nad-bieszczadami.jpg

Większość z nas tego nie zobaczy, bo tam gdzie mieszka jest za dużo światła - więc może by tak mała wycieczka, w PL to najlepiej w Bieszczady? Można też w G. Izerskie.. może jakaś Izera się znajdzie? 🤣 Jacyś chętni?
Ja w każdym razie chyba uderzę w te Bieszczady.

Pozdrawiam

Michal

Moderator
Ja jestem chętny na Bieszczady :D
Jeśli wytrzymasz do 8-13.08.2022, to zapraszam na piwo na miejscu!

Last edited:

Michal

Moderator
Ps. W Tromso (03.2016) widziałem coś takiego:
OI000056.jpg
OI000057_2.jpg
OI000054.jpg

Last edited:

JareG

Pionier e-mobilności
W Bieszczadach można podziwiać niebo do października. Z tego co wyczytałem, to akurat Drogę Mleczną (naj)lepiej widać na wiosnę, a ogólnie sezon zaczyna się od marca i trwa do listopada, z tym że wiosną trza wstać o 4, a teraz to jest 21-22 :)
@Michal może być ta prawie połowa sierpnia, mi to bez różnicy - co najwyżej sprawdzę pogodę, bo jakby miało padać to szkoda czasu.
A zorzę polarną też mam w planach :D tyle, że na to trzeba więcej niż weekend (3 dni), a na tyle czasu mogę moje futrzaki zostawić.

OT: Jeśli ktoś chciałby podziwiać niebo niekoniecznie w Bieszczadach 🤣 to zapodaje mapę miejscówek
I np. warszawiaki macie blisko tutaj, dodatkowo niedaleko jest Białowieża, można żubry obejrzeć.. a ogólnie samo miasteczko jest (albo było, bo teraz po prawie rocznej okupacji przez ludzi Płaszczaka to sam nie wiem.. trzaby sprawdzić) warte odwiedzenia.

Pozdrawiam

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Dajcie znać kiedy się będziecie wybierać. Szybkich ładowarek mamy tutaj okrąglutkie ZERO, a type2 też jak na lekarstwo. Więc służę moim wallboxem 22kW w razie potrzeby.

JareG

Pionier e-mobilności
Dajcie znać kiedy się będziecie wybierać. Szybkich ładowarek mamy tutaj okrąglutkie ZERO, a type2 też jak na lekarstwo. Więc służę moim wallboxem 22kW w razie potrzeby.
(y)
Nawet niedawno oglądałem sobie na Plugshare darmowe szybkie ładowarki.. i np. w takiej Rumunii jest ich znacznie więcej niż w PL.. a część południowo-wschodnia naszego kraju to faktycznie pustynia ładowarkowa :( Na pewno zabiorę swojego Khonsa :D

Pozdrawiam

JareG

Pionier e-mobilności
Ja najczęściej ładuję się na GW.. i tak sobie patrzę na te podbieszczadzkie okolice.. i słabo jest. W Rzeszowie tylko jedna lokalizacja (Millenium Hall)? A to coś przy salonie Hyundai'a (Plugshare)
No i liczyłem na słupek GW w Busku-Zdroju, bo lubię jeździć w Bieszczady przez Kielce (a dokładniej przez Chęciny, tak żeby rzucić okiem na zamek) a on dziś na szaro, i opinie takie sobie ma.. w Mielcu postawili słupek GW, ale to nie do końca po drodze.. trza będzie poplanować :D

Pozdrawiam

Last edited:

Michal

Moderator
Dziękuję za propozycję, przy czym raczej nie będę miał problemu z ładowaniem - w Rzeszowie mam supercharger, a w domku za Cisną już potwierdzone podłączenie do siły ;)
Jak sprawdzę, że wszystko działa, to napiszę post i polecę miejscówkę tutaj, a jak właściciel się zgodzi, to dodam do PlugShare.

Jedziemy z maluchem i rodziną w drugim aucie, więc nie będę robił nadprogramowych przystanków, ale kiedyś może skorzystam. Dzięki jeszcze raz!