Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Kilka pytań po zakupie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="AntoniFerdynand, post: 130538, member: 2775"] Wczoraj zużycie energii od ostatniego ładowania wskazywało mi 9KWh kiedy wjeżdżałem do garażu. Uzupełnienie energii do pierwotnego poziomu wyjściowego (u mnie 80% ale to chyba bez znaczenia) wg Wall Connctora pochłonęło 13,9KWh. Ja rozumiem przygotowanie wnetrza czy rozgrzanie przed wyjazdem akumulatora zabiera troche energii ale 4KWh to lekka przesada. Rozbieżności pomiędzy licznikiem w aucie a licznikiem aplikacji WC to 50% chociaż to ta sama firma. Może rzeczywiście bateria LFP jak nie jest skalibrowana do 100% to ma przekłamania, przygotowanie auta też trochę pochłania energii a nie stanowi ładowania accu ale ja czuję się delikatnie mówiąc rypany. To nic innego jak komputery w autach spalinowych które rozbiły rozjazd pomiędzy wyświetlanym zużyciem a pomiarem robionym od tankosięia do tankowania do pełna. Zawsze jakoś system myli sie w jedna stronę. Czy możecie Panowie u siebie porównać odczyt dziennego zużycia energii w aucie do odczytu ładowania przez WC tak z ciekawości? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Kilka pytań po zakupie