Klasyczny leasing+Nasze Auto - najlepszy wybór do 130 tys brutto?

Toper

Nowy na Forum
Cześć, wszyscy się rzucają na najem długoterminowy, ja wolałbym się dłużej z autem związać, bo nie wiadomo czy za 2 lata będą jakieś programy dopłat itp.
Rozglądam się, jeździłem Renault 5 (super, tylko z tyłu ciasny, czekam na 4 do testów), Oplem Mokka (nie podoba mi się i ciasno), Hyundayem Insterem - razem z Renault faworyt. Jest zaskakująco przestronny i dojrzały jako samochód. On ma tylko wygląd nie za poważny ;-)
Co jeszcze można w podobnej cenie kupić? Sensownego z siedzeniem wyżej niż niżej ;-) Stelantisa raczej nie chcę, chociaż Grande Panda mi się podoba.
Pozdrawiam

sebsek

Posiadacz elektryka
Za 135 cennikowo jest obecnie Kona z baterią 49 kWh. Myślę że te kilka tysięcy w dół da się utargować a jest to na pewno najbardziej dojrzałe auto w tej cenie. No chyba, że zależy Ci na tym aby było jak najmniejsze.

Toper

Nowy na Forum
Za 135 cennikowo jest obecnie Kona z baterią 49 kWh. Myślę że te kilka tysięcy w dół da się utargować a jest to na pewno najbardziej dojrzałe auto w tej cenie. No chyba, że zależy Ci na tym aby było jak najmniejsze.
Dzięki, dzisiaj na chwilę w tym usiadłem, ale nie weryfikowałem ceny. Handlowiec był nastawiony na sprzedaż Instera ;-)

chess_m

Posiadacz elektryka
Nieco ponad budżet Leapmotor C10 ( od 150k) za to z ciekawym finansowaniem.
(50/50, 3x 33 leasing 0%, wynajmy z niską ratą)

Wiadomom chińczyk, ale do europy wchodzi we współpracy ze stelantisem, który może sam w BEV to nie za bardzo ale w finasowanie to i owszem.

No a auto rozmiar większe od rozważanych mimo pewnych słabości (szybkość ładowania nie powala na kolana).

Jeśli OP chce leasingować to warto porównać ratę leasingu 0% na C10 z konkurencją.

1753482476418.png