Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
koła zimowe do Tesla Y LR RWD
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="eimi, post: 217568, member: 2916"] Ja byłem w górach jak dowaliło kupę śniegu na całorocznych Hankookach Flexclimate i trakcja wyśmienita, bardziej się obawiałem zjazdów niż podjazdów. W niektórych miejscach przy zjazdach i tak trzeba łańcuchy zakładać na tył i najlepsze zimówki tego nie zmienią jak lód jest przysypany cienką warstwą śniegu. Największy fackup miałem z tymi oponami jak było +5C na rondzie niedaleko domu - zarzuciło mi tyłem. Później zrobiłem próbę hamowania na prostej z 80kmh i były bardzo śliskie, hamowanie trwało wieczność. Wróciłem do domu zamieniłem auto na ICE z rocznymi zimówkami i pojechałem od razu w to samo miejsce - rezultat ten sam. Próba hamowania auto się zatrzymało praktycznie w tym samym miejscu (Stelvio) - topowy model zimówek goodyear. Po prostu na asfalcie była jakaś śliska maź z ulicznego syfu i było zajebiście ślisko, mimo że nie było mrozu. Większość osób uważa że kupując całoroczne opony tracimy dużo względem zimówek. Ja uważam że tracimy znacznie więcej w gorące dni względem letnich Jak masz gdzie trzymać drugi zestaw kół i finanse nie stanowią problemu - idź w dwa zestawy. Ten fabryczny pirelli jest całkiem niezły. Jedyna wada to odsłonięte ranty felg. Jakbym miał dzisiaj kupować zimówki i nie zależałoby mi na hałasie albo niskim zużyciu to poszedłbym w Michelin Pilot Alpin. Jeżeli opory tarcia hałas i niskie zużycie nie są bez znaczenia - zamontował bym zimowe Hankooki ION. Zresztą Micheliny nie są aż tak głośne, ale Hankooki będą znacznie cichsze, nie będzie tego buczenia. Ale wtedy trzeba polować na używane felgi i kupić jeszcze czujniki TPMS. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
koła zimowe do Tesla Y LR RWD