Kolejna lokalizacja Ionity w polsce i tuz za nasza granicą

sebsek

Fachowiec
Dzisiaj na mapce lokalizacji Ionity przybyło kilka nowych lokalizacji z których dla nas najciekawsze to Nowogard przy S6 oraz Ostrawa dla wszystkich wyroszajacych na południe Europy.
Screenshot_20230918_200711_Chrome.jpg

cooler

Pionier e-mobilności
Mam nadzieję że Elon ze swoimi milionami ładowarek zaorze tą pustynię i postawi wszędzie conajmniej taki hub jak w Ząbkach przy S8. Ile ja się w DE naszarpałem z tymi ładowarkami Ionity, na 4 zwykle 1 lub dwie nie działają, a ja głupi mogłem lekko zjechać nieraz z autostrady i miałbym SC z lepszą ceną i bezproblemowo. W PL jeżdżę na swoim więc mi Ionity wisi, ale na SC zajeżdzam jak mam po drodze na Mazury, bo to czysta przyjemność tam się naładować.

nabrU

Pionier e-mobilności
Mam nadzieję że Elon ze swoimi milionami ładowarek zaorze tą pustynię i postawi wszędzie conajmniej taki hub jak w Ząbkach przy S8. Ile ja się w DE naszarpałem z tymi ładowarkami Ionity, na 4 zwykle 1 lub dwie nie działają, a ja głupi mogłem lekko zjechać nieraz z autostrady i miałbym SC z lepszą ceną i bezproblemowo.

Mimo wszystko monopol dobry nie jest @cooler . Ja trochę Ionity się naużywałem (za darmo mam jeszcze u nas w Bonnet) i tylko raz trafiłem na zepsutą jedną ładowarkę ale 5 innych było sprawnych i można było się naładować.

A propos tak sobie zerknąłem tutaj i 'kopara' mi opadła ile tego nastawiali we Francji: 20 lokalizacji ze 184 ładowarkami w ostatnie pół roku:

Last edited:

KrzyCh

Fachowiec
Bardzo ciekawy ten link ze statystkami 😀.
Wyprzedzimy Szwajcarię i Belgię pod względem liczby lokalizacji (jak już powstaną), ale np. pod względem śr. czasu budowy jesteśmy dokładnie ostatni w Europie https://ionity.ev-info.eu/statistics/lists/average-construction. 364 dni vs 70/74 w Szwajcarii/Belgii. 😂😂😂.

Niektórzy mówią, że u nas Państwo jest z kartonu. Ciekawe czy to chodzi może o to, że UDT wymaga tyle dokumentacji w formie papierowej, hm?