Kolejne auto elektryczne - co z dopłatą?

Mikej

Zadomawiam się
Drodzy forumowicze, szukałem, szukałem, ale nigdzie nie znalazłem: Czy są jakieś ograniczenia w dopłatach przy prywatnym zakupie kolejnego auta elektrycznego? (1.5 roku temu dostałem już dopłatę). Pamiętam, że we wniosku było pytanie dotyczące tego czy w przeszłości uzyskało się dopłatę.

lookash_c

Pionier e-mobilności
W pytaniach na stronach rządowych w "pytaniach i odpowiedziach":
"Czy w rodzinie można kupić 1 samochód czy można dwa lub więcej?
W przypadku naboru dla osób fizycznych 1 wnioskodawca może uzyskać dofinansowanie na 1 pojazd ( wnioskodawcą jest osoba fizyczna, nie rodzina)."

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Czy można dostać dofinansowanie na tą samą osobę na kolejny nowy pojazd elektryczny po 2 latach?

zibizz1

Pionier e-mobilności
A co w przypadku zakupu na osobę prywatną i współwłasności.?
Składa wniosek jedna osoba, więc druga może złożyć drugi wniosek według mnie
Pytanie czy zakup na osobę fizyczną wyklucza zakup na JDG i odwrotnie. Czy jest to ta sama osoba/podmiot jeśli jest inny nabór?

Michal

Pionier e-mobilności
JDG może składać więcej niż jeden wniosek. Dzwoniłem ostatnio i pytałem.

elektryk

Pionier e-mobilności
Składa wniosek jedna osoba, więc druga może złożyć drugi wniosek według mnie
Pytanie czy zakup na osobę fizyczną wyklucza zakup na JDG i odwrotnie. Czy jest to ta sama osoba/podmiot jeśli jest inny nabór?
Możliwe, że tak - we wniosku na osobę fizyczną identyfikowałem się peselem, a podejrzewam, że we wniosku na JDG będzie identyfikacja NIPem. W sumie to dobrze wiedzieć.

Michal

Pionier e-mobilności
?

TomekM

Nowy na Forum
Czyli jezeli mam kupiony samochód na działalność z dofinansowaniem (1.5 roku temu), to Żonie teraz mogę kupić kolejny z dofinansowaniem na KDR? Chcę już w końcu wymienić ostatni trzeci spalinowy :p