Kolejne obniżki !!!

Pepek

Posiadacz elektryka
  • ...
    • jakie opony będą zamontowane w moim nowym samochodzie?
O to jedno akurat pytałem jak w 2016 kupowałem Leona - aczkolwiek odpowiedź była ok, więc nie wybrzydzałem dealerowi. Natomiast pytałem, bo jak by dawali jakiś szajs, który mi akurat wtedy by nie pasował, to bym od razu po odbiór zajechał ze swoimi, innymi, więc chciałem wiedzieć. :)

luki

Pionier e-mobilności
W zasadzie chyba już wszystko zostało powiedziane na temat "wyboru" ogniw takich, czy innych. Zastanawia mnie jedna rzecz: czy jak klient dostanie ten VIN, to - oprócz sprawdzenia po VIN magicznych zaklęć - czy jest w stanie (nie wiem, stojąc koło auta, zaglądając pod spód z lusterkiem, ubłagać pracownika punktu wydawania zamówień internetowych żeby otworzył maskę, bagażnik, itd....) stwierdzić jakie są ogniwa (w tym konkretnym przypadku)?
A odwracając trochę sytuację: czy jadąc na plac do Ząbek (czy gdziekolwiek indziej) można sobie pochodzić wśród samochodów i powiedzieć sprzedawcy: "chcę ten" ?
I jeszcze jedno, czy składając zamówienie dostajemy informację czy bateria jest LFP/NMC/NCA ?

krzyss

Pionier e-mobilności
W zasadzie chyba już wszystko zostało powiedziane na temat "wyboru" ogniw takich, czy innych. Zastanawia mnie jedna rzecz: czy jak klient dostanie ten VIN, to - oprócz sprawdzenia po VIN magicznych zaklęć - czy jest w stanie (nie wiem, stojąc koło auta, zaglądając pod spód z lusterkiem, ubłagać pracownika punktu wydawania zamówień internetowych żeby otworzył maskę, bagażnik, itd....) stwierdzić jakie są ogniwa (w tym konkretnym przypadku)?
A odwracając trochę sytuację: czy jadąc na plac do Ząbek (czy gdziekolwiek indziej) można sobie pochodzić wśród samochodów i powiedzieć sprzedawcy: "chcę ten" ?
I jeszcze jedno, czy składając zamówienie dostajemy informację czy bateria jest LFP/NMC/NCA ?
Nie mozna sobie wybierac aut.
To nie jest salon to punkt wydawczy. Wybierasz auto w internecie. Nie ma tam informacji o baterii.
Tak jak nie bylo np. Informacji ze bedziesz mial ryzena czy atoma w kompie.
Albo jak juz wczesniej wspominalismy baterii panasonic czy lg.
A sa tacy co dostali panasonic 82kWh w modelu LR a podobno nie bylo takiej mozliwosci bo baterie byly tylko dla modelu performance.
Nie ma takiego wyboru przy zamowieniu.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
To nie jest salon to punkt wydawczy. Wybierasz auto w internecie. Nie ma tam informacji o baterii.
A sa tacy co dostali panasonic 82kWh w modelu LR a podobno nie bylo takiej mozliwosci bo baterie byly tylko dla modelu performance.
Dziwne pierdoly opowiadacie.
W inwentory auta są losowe? Tak? Maja utajniony VIN? Jaki problem zapytac pracownika o te auta i podanie nr VIN aby sobie porównać.
No... pieknie. Toz to zbyt czasochłonne. Ze 2 etaty trzeba by dodać do każdego punktu wydania.
😉

luki

Pionier e-mobilności
OK, ja to rozumiem. Ale to znaczy, że jak będę obok, albo specjalnie pojadę to nie mogę powiedzieć, że chcę TEN ? Bo muszę złożyć zamówienie przez apkę/stronę. Koniec, kropka.
To w takim razie czy jak już mam ten VIN, jestem na miejscu, to oglądając auto z zewnątrz (lub nawet je otwierając - nie wiem czy jest taka możliwość....) jestem w stanie w jakimś stopniu stwierdzić tą konkretną baterię?

ps. nie, nie chcę kupić Tesli ;)

Grzesiek

Pionier e-mobilności
OK, ja to rozumiem. Ale to znaczy, że jak będę obok, albo specjalnie pojadę to nie mogę powiedzieć, że chcę TEN ? Bo muszę złożyć zamówienie przez apkę/stronę. Koniec, kropka.
To w takim razie czy jak już mam ten VIN, jestem na miejscu, to oglądając auto z zewnątrz (lub nawet je otwierając - nie wiem czy jest taka możliwość....) jestem w stanie w jakimś stopniu stwierdzić tą konkretną baterię?

ps. nie, nie chcę kupić Tesli ;)
możesz sobie wybrać auto po VIN, z inwentory. Samemu sprawdzić.
Np. Korzystając z linka od @Michal
A pytając na forum musisz mieć na uwadze, że są tu ludzie którzy są.... i bedą Ci wszystko odradzać, bo tak nie może być, abyś miał lepiej niż oni. Tyle w temacie.

krzyss

Pionier e-mobilności
Dziwne pierdoly opowiadacie.
W inwentory auta są losowe? Tak? Maja utajniony VIN? Jaki problem zapytac pracownika o te auta i podanie nr VIN aby sobie porównać.
No... pieknie. Toz to zbyt czasochłonne. Ze 2 etaty trzeba by dodać do każdego punktu wydania.
😉
Kogo chcesz spytac przy zamawianiu auta z inventory ? Swoj komputer ? Bo gosc na infolinii nawet jak Ci cos powie to beda jego wlasne mysli a nie to co fizycznie moze sprawdzic.

Ev3

Pionier e-mobilności
  • PODZIELCIE SIĘ ODPOWIEDZIAMI i pytaniami jakie zadawaliście dealerom swoich nowych samochodów jakie kupowaliście dotychczas, np.:
    • jakie opony będą zamontowane w moim nowym samochodzie?
Ja takie pytanie zadałem.
Po godzinie dostałem zdjęcia kół samochodu dla mnie......

Sprawa była o tyle istotna, że chciałem się tych opon pozbyć od razu po zakupie i założyć całoroczne.
Ale chyba się nie uda, bo okazało się że to chińczyki, więc raczej żaden gumiarz ich nie weźmie w rozliczeniu....

A może ktoś zna takiego w Krakowie?