Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Kolejne obniżki !!!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzyCh, post: 138820, member: 2081"] taka luźna refleksja… Czekającym (binarnym, ósemkowym, dziesiętnym czy szesnastkowym) na kolejne obniżki powiem tak: [B]Samochód to nie inwestycja, a konsumpcja.[/B] Azaliż: 1. Różnice +/- 20% po stronie kosztu są pomijalne, gdy zestawi się je z całkowitą korzyścią z użytkowania EV. 2. Korzyść / przewaga wynikająca z jeżdżenia EV (jak już ktoś obczai) zależy długoterminowo od czasu korzystania z EV. 3. Czas ten zależy od tego kiedy się zacznie i kiedy się skończy. Im wcześniej się zacznie i im później się skończy tym korzyść większa. 4. Moment zaczęcia zależy tylko od konsumenta. Moment zakończenia ograniczony jest śmiercią EV lub konsumenta i raczej nie jest negocjowalny. 5. Ergo: ? PS dla wytrwałych 6a. W najgorszym przypadku Ci co kupili po mnie (i taniej) będą żyli dłużej, ale mnie to już nie będzie obchodzić. 6b. A gdyby jednak Putler wystrzelił lub coś to też mnie to nie będzie obchodzić, ale te kilka miesięcy jestem „do przodu” 😉. PPS dla hardcore-ów: nie, zakup BEV się obecnie nie opłaca. Taniej będzie poczekać aż w końcu Luke Skywalker namówi Navi by zaczęli wydobywać Unobtanium w Drawsku Pomorskim. Podobno Navi miękną… [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Kolejne obniżki !!!