Tak. Chcę nowego Y. Jeździłem wersją przedliftową (finansowanie kusi bardzo)
Ano kusi, kusi
ale jednak nie podobało mi się zachowanie auta na nierównościach. Juniper wydaje się dość dobrym kompromisem.
Osobiście nie jechałem jeszcze Juniperem, więc nie mam porównania. Wybiorę się zapewne za jakiś czas do Gdańska, Poznania lub Warszawy, to sprawdzę.
Polecacie jakieś dobre leasingi? Przy dzisiejszych stopach procentowych szału nie ma. Na razie mam ofertę z Santander i powiem szczerze, że chyba „tanio to już było”.
No dopóki RPP nie obniży stóp, to standardowe leasingi będą wyglądać tak jak teraz wyglądają. Różnice pomiędzy firmami będą niewielkie. Przy okazji jak już porównujesz raty, to sprawdzaj także tabelę opłat dodatkowych, bo tu różnice też bywają spore

.
Jest jeszcze możliwość, że producent samochodu (zamiast rabatu) dopłaci do leasingu i wtedy pojawiają się magiczne oferty na leasing 100 czy 101%, jednak nie ma nic za darmo, ktoś musi tą kasę firmie leasingowej zapłacić (tak jak teraz Tesla do starego Y, czy np. BYD i paru innych producentów), nie sądzę jednak aby to w najbliższym czasie dotyczyło Junipera.