Komunikat sprawdz dzialanie asyst. zmiany pasa ruchu

PabloPN

Zadomawiam się
Dziś rano pojawił się taki komunikat jak na zdjęciu oraz po prawej na dole trójkąt z wykrzyknikiem... tylko serwis czy robię coś źle że nie mogę tego wyłączyć?
Dodam że płytka z przodu i czujniki są czyste...

20230714_094849.jpg

Last edited:

dsc

Zadomawiam się
Mi też się pojawiło. Przyczyna nieznana, znikło po resecie auta... najlepsze, że wyskoczyło mi latem, przy słonecznej pogodzie, podczas jazdy miejskiej po jednopasmowej drodze, gdzie żadna zmiana pasa ruchu nie wchodziła w grę. Może jakieś nadmierne olśnienie przedniej kamery słońcem lub refleksem?

A utrzymuje się ta awaria cały czas u Ciebie?

PabloPN

Zadomawiam się
Cały czas się utrzymywała nawet pomimo wyłączenia i ponownego włączenia auta... świeciło się całą drogę do pracy... na parkingu w ustawieniach widziałem też komunikat "przygotowanie do aktualizacji oprogramowania" i zastanawiam się czy nie miało to związku ponieważ awaria samoczynnie zniknęła razem z komunikatem o aktualizacji... dzwoniłem do serwisu i mam "jeździć, obserwować" 😁😁😁
Grunt że komunikat zniknął...

bchmiel75

Zadomawiam się
Ciekawe, na czym miałoby polegać owe "sprawdzenie" tego asystenta? Mamy z nim jakoś porozmawiać, zresetować, przeczyścić..... czy po prostu zadzwonić do ASO, które również nie ma pojęcia, co z tym fantem zrobić?

Olecki

Pionier e-mobilności
Cały czas się utrzymywała nawet pomimo wyłączenia i ponownego włączenia auta... świeciło się całą drogę do pracy... na parkingu w ustawieniach widziałem też komunikat "przygotowanie do aktualizacji oprogramowania" i zastanawiam się czy nie miało to związku ponieważ awaria samoczynnie zniknęła razem z komunikatem o aktualizacji... dzwoniłem do serwisu i mam "jeździć, obserwować" 😁😁😁
Grunt że komunikat zniknął...
Podczas wgrywania aktualizacji jest napisane że inne systemy mogą przestać działać w tym czasie więc to pewnie to.