Komunikaty/błędy przy uruchamianiu (po aktualizacji).

Piotr G

Tesla Model 3 Highland LR
Hej,
Panie i Panowie, użytkownicy Tesli Model 3 Highland mam problem z pojawiającymi się komunikatami/błędami podczas uruchamiania samochodu.
Na załączonych zdjęciach widać komunikaty o senności, unikaniu opuszczeniu pasa ruchu oraz adaptacyjnych światłach.
Kilka razy wyskoczyło mi to podczas jazdy ale od kilku dni wyskakuje tylko podczas uruchamiania, praktycznie za każdym razem jak wsiadam po dłuższym postoju do samochodu.
Samochód to TM3HL LR, odebrana 31 Maja 2024
Temat zgłoszony do serwisu, standardowo rozpoczęto od resetu, wyłączeniu zasilania, nie pomogło. Później serwis zalecił wyczyszczenie wszystkich kamer, nie pomogło. Zgłosiłem serwis mobilny w aplikacji - dostałem odpowiedź, że jest to problem po aktualizacji oprogramowania i mam czekać na aktualizację.
Ciekaw jestem czy ktoś z Was ma podobny problem ?

Attachments

• IMG_1684.jpeg
    IMG_1684.jpeg
    326,7 KB · Liczba wyświetleń: 53
  • IMG_1683.jpeg
    IMG_1683.jpeg
    322,3 KB · Liczba wyświetleń: 55
  • IMG_1682.jpeg
    IMG_1682.jpeg
    264,3 KB · Liczba wyświetleń: 54

Iskra

Tesla model 3 Highland
Hej,
Zauważyłem u Siebie podobne informacje ale tylko podczas wyjazdu z miejsca postojowego w hali garażowej, jest tam zdecydowanie ciemniej niż na zewnątrz więc zinterpretowałem to, że kamery słabiej radzą sobie w złych warunkach oświetleniowych.

Piotr G

Hej,
Zauważyłem u Siebie podobne informacje ale tylko podczas wyjazdu z miejsca postojowego w hali garażowej, jest tam zdecydowanie ciemniej niż na zewnątrz więc zinterpretowałem to, że kamery słabiej radzą sobie w złych warunkach oświetleniowych.
Też tak początkowo myślałem dopóki nie pojawiło się podczas jazdy, co widać na zdjęciach. Ostatnio przyglądałem się temu baczniej i również w dobrych warunkach oświetleniowych to się pojawia.

inter

Pionier e-mobilności
Ostatnia aktualizacja, chyba zbyt długo wybudza systemy, u mnie też się pojawiają te komunikaty na początku jazdy. Samochód pod chmurką stoi.

Piotr G

Wygląda na to, że faktycznie problem aktualizacji softu. Po pojawieniu komunikatów unikanie opuszczania pasa ruchu działa normalnie, nie miałem okazji jeszcze testowania awaryjnego hamowania. W samochodzie też nie usnąłem więc nie wiem czy działa :D

Kszychu

Pionier e-mobilności
U mnie te komunikaty były od początku. Pojawiają się praktycznie zawsze jak wchodze do auta. Nie wiem czy zawsze wszystkie. Z tą różnicą że nie zauważyłem komunikatu o adaptacyjnych światłach drogowych

inter

Pionier e-mobilności
U mnie te komunikaty były od początku. Pojawiają się praktycznie zawsze jak wchodze do auta. Nie wiem czy zawsze wszystkie. Z tą różnicą że nie zauważyłem komunikatu o adaptacyjnych światłach drogowych
Były ale z reguły pojedyncze np: pas ruchu albo senność. A teraz jest cała pula tych komunikatów. Jak auto wybudzone i wysiadłeś na 10-15 minut to komunikatów brak.

Piotr G

Były ale z reguły pojedyncze np: pas ruchu albo senność. A teraz jest cała pula tych komunikatów. Jak auto wybudzone i wysiadłeś na 10-15 minut to komunikatów brak.
dokładnie ten sam problem występuje u mnie. Musimy poczekać na aktualizację bo już myślałem, że to dotyczy tylko mojego egzemplarza a widzę, że jest Nas więcej.

Najnowsze dyskusje