Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
HYUNDAI
Hyundai Kona EV Forum • Hyundai Kona Electric
Kona Electric w praktyce
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="TomekT, post: 196986, member: 4413"] Też jestem nowy w elektryki. Mam Konę 64 kWh z ładowarką pokładową 11 kw. Z tego co się zorientowałem dobór odpowiedniej ładowarki/wallboxa zależy też od mocy ładowarki wewnętrznej w Twoim aucie. Większość egzemplarzy Kony ma chyba ładowarki 7.2 kW. Ja kupiłem coś takiego i przy mojej ładowarce 11 kW jestem mega zadowolony. Tylko musisz mieć w domu gniazdko siłowe 400V. Choć widzę, ze ten producent ma tez inne modele. Patrząc na jakość tego co dostałem powiem, krótko WOW. prezentuje się solidnie już na oko. Ja mam w domu przyłącze 12,5 kW i zabezpieczenie przelicznikowe 25A. Z gniazda siłowego 400V przy prądzie 14A (ładowarka ma opcję płynnej regulacji) moja Kona ładuje się z mocą ok 9kWh (czyli 5-6 godzin i masz auto naładowane od tych 20-80/90%). 16A nie testowałem bo nie chcę ryzykować przy mojej mocy przyłączeniowej nie wiem czy czegoś nie wywali ale nawet te 9kW w warunkach domowych mi wystarczy. [URL]https://allegro.pl/oferta/ladowarka-przenosna-samochodowa-q11-ev-11kw-do-elektrykow-hybryd-plug-in-15518618529[/URL] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
HYUNDAI
Hyundai Kona EV Forum • Hyundai Kona Electric
Kona Electric w praktyce