Konsola środkowa spasowanie - czy tak ma być?

cooler

Pionier e-mobilności
Mam dylemat odnośnie szpary pomiędzy przesuwana klapa schowka a resztą środkowej konsoli, czy też macie ją tak duża 2-3mm? Wydaje mi sie że wcześniej zamykało się na styk.
20220505_152351~2.jpg

niedługo mam wizytę serwisu w związku z klapą, więc mógłbym to też dopisać.

Last edited:

mgapinski

Posiadacz elektryka
Ja bym nic z tym nie robił, cała konsola trzyma się na klipsach, wiedząc jak pracują w Ząbkach wydaje mi się, że poprawiając jedną rzeczy sknocą coś innego i będzie ładnie wyglądało i ... trzeszczało :) U mnie tak było z boczkiem w drzwiach po regulacji okien, robił koncert na każdej dziurze, poprawiłem poprzez poluzowanie śrub i "wymasowanie" klipsów(docisk + delikatnie okrężne ruchy elementem) - wydaje się, że jest lepiej.

Przy konsoli środowej nie jest aż tak przyjemnie, jak trzeszczy to możesz tylko walić jakąś pianką wygłuszającą/klejem. Tam nie ma śrub

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Mea culpa, u mnie jest identycznie, ja po prostu na to nie zwróciłem uwagi :p Jak widać wszystkie szpary są w normie :D

Attachments

• 9ba0b7e3-5f01-4b54-89fe-5ccb4b5b2b5d.jpg
    9ba0b7e3-5f01-4b54-89fe-5ccb4b5b2b5d.jpg
    108,1 KB · Liczba wyświetleń: 87

solik

Pionier e-mobilności
na pocieszenie obczajcie w citroenie c4 2021> uchwyt na tablet po stronie pasazera - jest krzywo o pare stopni i tak jest w kazdym aucie i nic sie z tym nie da zrobic ;D

cooler

Pionier e-mobilności
Podczas serwisu mobilnego oglądaliśmy dokładnie te zamknięcie schowka, wyszło że bardziej niż na 1-2mm nie da się zamknąć (jak na zdjęciu @Hue Zarri ) bo tam są po prostu gumowe odboje. U mnie ta szpara była większa, gdyż prawdopodobnie jakiś kurz lub inny paproch się dostał, po wyczyszczeniu i którymśtam otwarciu i zamknięciu szpara z 5mm spadła do tego co na zdjęciu @Hue Zarri czyli 1-2mm.
Temat do zamknięcia, zasilacz z czarnej listy, można się rozejść.