Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Korzystanie z superchargera
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="danielm, post: 5962, member: 12"] też uważam że nie ma rozbieżności. większość aut elektrycznych ma na sztywno zaprogramowaną krzywą ładowania. przeważnie jedyną zmienną jest temperatura baterii przy negocjacji sesji ładowania i nic więcej. Tesla potrafi dobierać prędkość ładowania do zmieniających się w czasie warunków. Mój przypadek jest warunkiem esktremalnym bo wiedząc jaka będzie temperatura zostawiłem auto na 24h przed garażem. rano wsiadłem, odmroziłem szyby i pojechałem na testy. przez 50km jazdy rekuperacja była absolutnie zerowa, dopiero po 50km jazdy zaczęła jako tako działać. baterię dogrzało jako tako ostatnie 10km zrobione autostradą ale celowo jechałem 100-120km/h by dogrzać baterię jak najmniej. stąd dolna linia. potem zrobiłem 90km autostradowym tempem pod nieczynną jeszcze stację Ionity, i spowrotem już ustawione SC w nawigacji więc pełne dogrzanie baterii by mieć drugą kreskę w warunkach optymalnych dla baterii mimo temperatury mocno ujemnej na zewnątrz. 2 tygodnie później zrobiłem już test w normalnych warunkach, jadąc w długą trasę ale bez dodatkowego dogrzewania baterii i uzyskałem 3ci wynik: [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Korzystanie z superchargera