Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Kosiarka autonomiczna / robot koszący
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 161252, member: 89"] Ustawiłem wczoraj w końcu Worx Landroid M700 i dzisiaj puściłem testowo. Chodził na trawniku skoszonym 3 dni temu kosiarką. Działa ok, ale (oczywiście) nie przeczytałem instrukcji przed kładzeniem kabla i muszę chyba przerobić, żeby dodać strefy - żeby wyczuwał strefy, to musi mieć takie wąskie przejazdy 15 cm. Mam jedną taką strefę przed domem, gdzie musi dojechać przez taki wąski przejazd z boku domu i nie wiem czy będzie chciał tam wjeżdżać. Poza tym ogólnie marnuje trochę czasu na takiej jeżdżenie po całym trawniku. Mam do ustawienia 3-4 strefy, może jednak 3, jeszcze nie wiem: [ATTACH type="full"]18349[/ATTACH] Kosił 2 godziny i bateria zeszła ze 100% do 32%. Było to pierwsze ładowanie w nocy i rozładowanie teraz, więc możliwe, że jeszcze trochę się ta bateria stabilizuje. Na wykresie spadku naładowania baterii widać, że nie schodziła liniowo: [ATTACH type="full"]18348[/ATTACH] Obstawiam, że jeszcze z godzinkę by musiał pochodzić bez tych stref, więc ledwo mu starczy baterii, a z nimi, powinien się chyba wyrobić. No nic, puszcze za kilka dni i zobaczę jak będzie. Przy pierwszym przejeździe po krawędzi wczoraj wieczorem przeciął mi kabel ograniczający :P Nauczka - nie kłaść po ciemku i przejść samemu całość oczami, a nie od razu kosiarką na pewniaka ;) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Kosiarka autonomiczna / robot koszący