Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Kosiarka autonomiczna / robot koszący
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="vwir, post: 162469, member: 127"] Miałem lidlowego w rękach i odpuściłem. Zainstalowałem Worxa S, w cenie w sumie niewiele wyższej niż ten Lidlowy. Powodów było kilka: po pierwsze to bardzo głupi pomysł, żeby za tylnym kołem był "błotnik". Wtedy gdy tylko tylne koło wpadnie w jakiś dołek lub przeskoczy krawęznik to kosiarka się zawiesi. Po drugie to parkside miał noże na środku, a worxa kupiłem w wersji, która ma noże przesunięte na bok. Dzięki temu worx dokasza bliżej przy krawędziach (przy ogrodzeniu, przy wysokim krawęzniku, etc). Po trzecie koła w prakside są zabudowane, a akurat tam gdzie miało być koszone to jest pies, więc i "miny" na trawniku się zdarzają. W worx oblepione koła po prostu patykiem czy myjką wyczyszczę i po temacie. A w parkside nie dosyć, że mogą się zaklinować o błotnik, to jeszcze trzeba obracać robota i kręcić kółkami żeby w miarę mieć dojście do ich wyczyszczenia. Biorąc pod uwagę że różnica w cenie to było zawrotne 300pln (lidl 1400, worx 1700) to nie zastanawiałem się za bardzo nad wyborem. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Kosiarka autonomiczna / robot koszący