Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Koszty jazdy EV zima (waw - sopot)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="viallos, post: 203413, member: 531"] Ja jeżdżę regularnie z okolic Pruszkowa w okolice Mielna. 505km w jedną stronę na jedno ładowanie ppd warunkiem że wyjeżdżam na 100%. Zawsze ładuje na GW pod Grudziądzem. Nad morze do wychodzi od 20% a jak zapierd...albo zimą od 3% .... do 80 % I koszt to około 120 do 150PLN. Staram się utrzymywać minimum 140km/h. Koszt ładowania w domu free bo PV... Czas jazdy do celu na spokojnie to 5h jazdy i 30min ładowania. Zazwyczaj schodzi z 40min bo jedzonko. Powrót jest trochę bardziej skomplikowany bo dojeżdżam na ładowarkę na jakieś 30% ale potrzebuje dobic do 90% żeby za bardzo nie zwalniać i dojechać na 2-3%. Zazwyczaj się udaje bo przed Warszawą duży ruch i generalnie jedzie się wolniej mimo że podczas trasy mi krzyczy że nie dojadę :). Koszt taki sam jak wyżej bo nad morzem też mam PV. Tak więc robie 1000km za 250pln a czasy przejazdu dokładnie takie same jak robiłem dieslem. Żeby jechać tym tempem Audi diesel spalał mi 10l ropy a BMW w benzynie potrafiło 12l. Po zjeździe z autostrady każdy z ICE był dużo wolniejszy i gorszy bo o dynamice Tesli można zapomnieć. Teraz wyprzedzam dużo swobodniej i czuje się dużo bezpieczniej na krętych drogach od Nowe Marzy przez Bory do Koszalina. Czy ktoś jeszcze uwaza że powinienem wracać do ICE. Z checia 'pościgam' się z każdym chętnym w ICE na tej trasie. Zobaczymy jakie wyjadą faktycznie koszta i czasy przejazdu. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Koszty jazdy EV zima (waw - sopot)