Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Koszty jazdy EV zima (waw - sopot)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Szaruś, post: 209606, member: 1807"] Mój wpis był o dłuższych trasach (300+ km). Przy takich trasach, z zimnego startu, ciągnie dosyć dużo przez około pierwsze 30 km (czyli 10% całej trasy przy trasie 300 km, albo 5% całej trasy przy 600 km). Potem już nie jest tak tragicznie i ciągnie ciut więcej, niż latem. Więc jak ktoś robi krótkie trasy, z zimnego startu, to faktycznie ciągnie dużo. W listopadzie zrobiłem kółko (ciut ponad 2800 km) po Europie środkowej (PL, SK, HU, CZ, DE), z dzienną trasą max 700-750 km. Po drodze, parkowanie zawsze na dworze (za wyjątkiem wyjazdu z domu). Temperatury w większości lekko na minusie (w nocy nawet było do -8 C, więc się zdążył wychłodzić). Raz trafiło mi się błotko śnieżne na odcinku jakimś 50-60 km. Na całość poszło w sumie prawie 500 kWh, czyli wyszło około 17,6 kWh/100km. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Koszty jazdy EV zima (waw - sopot)