Kto może pomóc ?

Jurek

Nowy na Forum
Witam, chciałbym zapytać gdzie mógłbym uzyskać pomoc w przygotowaniu wniosku o dotacje za zakup elektryka .
Dealer Audi stwierdził , że gdybym brał na Leasing , to wniosek przygotowuje sprzedawca, natomiast jeśli kupiłem auto za gotówkę , to mam wniosek zrobić sobie osobiście .
Jestem z okolic Turek-Konin.
Proszę o pomoc .

zibizz1

Pionier e-mobilności
Witam, chciałbym zapytać gdzie mógłbym uzyskać pomoc w przygotowaniu wniosku o dotacje za zakup elektryka .
Dealer Audi stwierdził , że gdybym brał na Leasing , to wniosek przygotowuje sprzedawca, natomiast jeśli kupiłem auto za gotówkę , to mam wniosek zrobić sobie osobiście .
Proszę o pomoc .
Wchodzisz na stronę i wypełniasz koniec podpisujesz profilem zaufanym. Jak masz pytania to dzwonisz do Funduszu i pytasz. Pierwsze co musisz ustalić to czy zakup prywatny czy na NIP

andrzejkla

Zadomawiam się
Proszę o pomoc .
Skopmletuj wszystkie potrzebne dokumenty.

W trakcie uzupełniania kolejnych zakładek wszystko jest opisane. Wniosek nie jest trudny.

elieli

Zadomawiam się
Proszę o pomoc .
Wniosek jest w miarę prosty do wypełnienia.
Tu kilka uwag z mojego boju z nimi:
- każdy kolejny etap akceptacji wniosku itd. to kilka tygodni czekania
- sprawdź 5 razy zanim wyślesz wniosek - bo jakikolwiek błąd powoduje że wniosek prawdopodobnie znów będzie kisił się kilka tygodni zanim przejdzie dalej
- sprawdź czy na pewno wysłałeś wniosek (a nie tylko zapisałeś)
- zadbaj o to by była cesja w odpowiednim brzmieniu na polisie - to może być najtrudniejsza część do zorganizowania

Jurek

Nowy na Forum
Wniosek jest w miarę prosty do wypełnienia.
Tu kilka uwag z mojego boju z nimi:
- każdy kolejny etap akceptacji wniosku itd. to kilka tygodni czekania
- sprawdź 5 razy zanim wyślesz wniosek - bo jakikolwiek błąd powoduje że wniosek prawdopodobnie znów będzie kisił się kilka tygodni zanim przejdzie dalej
- sprawdź czy na pewno wysłałeś wniosek (a nie tylko zapisałeś)
- zadbaj o to by była cesja w odpowiednim brzmieniu na polisie - to może być najtrudniejsza część do zorganizowania
Dziekuje

Aga_Sol

Nowy na Forum
Za mnie wniosek wypełnił bank, w którym wzięłam leasing. W moim tygodniu to nie było kilka tygodni, a wręcz kilka miesięcy (jest nadal :) oczekiwania na środki z dotacji. Umowę podpisałam na początku marca, potem czekałam na decyzję... potem na podpisaną przez BOŚ umowę na dofinansowanie... teraz czekam na zwrot... wciąż. A nową Teslą jeżdżę już od końca maja :)
To tak tytułem ile trzeba czekać na efektu końcowy czyli przelew na koncie.