Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Kupiłem TMY RWD - moje wrażenia i życie z EV.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Pepek, post: 141653, member: 1922"] Z Lućmierza do Ciechocinka (i odwrotnie) da się dojechać jadąc 140 km/h, ale... robiąc trasę Gdańsk - Śląsk i z powrotem min. 1 w m-cu przestałem już uwzględniać Lućmierz. Zjazd z A1, przez A2 do Lućmierza i potem z powrotem na trasę, to sporo dodatkowego czasu - jak dla Ciechocinka to jest 5minut (max. 10 jak są korki), tak tam to jest min. 15 minut - a jak są korki na A2 to i 30 minut dodatkowe się robi (poza samym czasem ładowania). Zwykle też jadę o takiej porze, że byłbym w Lućmierzu w godzinach szczytu (a nie mam wpływu dużego na godzinę wyjazdu), więc wtedy 1,90zł/kWh. Na GW koło KFC (800m od A1) mam cenę 2,40zł/kWh (abo 35zł/m-c, ale pierwsze 25kWh za free), więc niedużo drożej, a czasu zaoszczędzone sporo. W przypadku RWD SuCv3 daje mi tylko 170kW max ładowanie, ale krótko, a na GW i tak mam zawsze 150kW, więc czas ładowania to też mała różnica. Dodatkowo, sprawdzone info - jadąc w obecnych warunkach pogodowych (0-10st.C), i trzymając 120-125km/h na AP to da się RWD dojechać też z IONITY Radomsko do Ciechocinka (wyjazd na 92%, dotarcie na 9%). Co do jazdy TMY RWD z dużymi prędkościami - normalnie tak, porównując do innych SUV-owatych, to jest bardziej stabilny i lepiej trzyma się drogi, ale jadąc >140km/h, zwłaszcza głównie A1 (czyli płn.-płd.) to wiatr daje się bardzo we znaki (zwłaszcza w tym czasie), więc to mnie też zniechęca do przekraczania 140km/h. No i AP tylko do 140, a to też ostatnio dla mnie ma w trasie znaczenie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Kupiłem TMY RWD - moje wrażenia i życie z EV.