Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Soul Forum • e-Soul, Soul Electric, Soul EV
kupno używanej Kia Soul z 2016 roku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="vwir, post: 153373, member: 127"] Silniki są wieczne, o ile nie mają wad fabrycznych. Akurat nowe Soule mają z tym trochę problemów, stare - nie słyszałem. Wymiana ogniw w Soulu wygląda tak: [MEDIA=youtube]mVRXK1yJ66w[/MEDIA] Ogólnie serwisów które się tym zajmują już trochę jest. Albo wymieniasz same ogniwa (jak na filmie) albo po prostu wsadzasz baterię z jakiegoś rozbitka. W tych Soulach baterie nie były jakieś cudowne, sporo widzę takich przypadków jak na filmie, że przy przebiegu poniżej 100tys km bateria ma już poniżej 40% SOH. To nie jest normalne. Mój Leaf I z mniejszą baterią (24kWh) z 2013 roku przy prawie 100tys miał SOH na poziomie 82%. Ja bym poważnie rozważył Leafa I zamiast Soula. Przyczyna jest prosta - Leafów jest zatrzęsienie i w razie problemów kupujesz za cenę poniżej 10tys pln baterię 24kWh w świetnym stanie, albo baterię 40kWh z leafa II za 20tys (pasuje do Leafa I) i się śmiejesz. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Soul Forum • e-Soul, Soul Electric, Soul EV
kupno używanej Kia Soul z 2016 roku