Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
HYUNDAI
Hyundai Ioniq 5 Forum • Ioniq 5 58 kWh, 72,6 kWh
Kupować, czy nie? Oto jest pytanie...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="melex, post: 171341, member: 3971"] Cześć. Nie wiem jak pierwsze wersje IONIQa wyglądały, natomiast model MY2023 właściwie jest taki sztandarowy pod względem wyposażenia. I nie wiem też o jakiej wersji wyposażenia piszesz. UNIQ ma mało plastiku, wręcz tyle co kot napłakał, dość dobrze zrobione wnętrze, które oprócz tego, że ma plastik, tam gdzie wszystkie auta mają, porównując UNIQ do Tesli Y LR RWD to jest Wersal ;) Infotaiment mało mnie obchodzi, lubię czuć samochód, nie potrzebni mi asystenci, wiem, że piszczałki da się wyłączyć. Głównie korzystam z płyt CD (w moim obecnym samochodzie), w nowym zmuszony będę "puszczać" muzykę już po kablu (bo i szybciej telefon się ładuje i wyższy bitrate muzyki) - nie ufam bezprzewodowym ładowarkom, a iPhone'a mam na ekranie dzięki CarPlay. No i nie gapię się w telefon, gdy prowadzę - jak ktoś pisze, ma problem - jadę samochodem, może zadzwonić. Z rezerwą podchodzę do bajdurzeń dziennikarzyn YouTubowych - znam to środowisko, sam 12 lat pracowałem w mediach, wiem jak to wygląda na ekranie, a co mówią później przy piwie. Hyundai i ogólnie Koreańczycy mają inną wizję infotaimentu - dopiero pod naciskiem Europy zmienia się powoli szata graficzna. KIA nawet wprowadzi Netflixa i inne streamingowe cuda - tego rzeczywiście będzie może mi brakowało, ale z drugiej strony, boję się, że TV w salonie się na mnie obrazi :) Próbowałem dzisiaj znowu jechać Teslą Y... Czuję się jak w świecie rodem z filmów opowiadających o American Dream, nie umiem wyzbyć się poczucia, że to auto jest w środku puste, sztuczne jak lalka Barbie i po prostu zbyt bajeranckie jak dla mnie. O gustach się nie dyskutuje. Parafrazując stary szlagier: "(...) bo jeden to lubi gdy śmierdzą skarpety zaś drugiemu łajda się pajac". Doceniam osoby, którym ten samochód się podoba, ja jednak pozwoliłem sobie właśnie ściągnąć na siebie plagi Elońskie. Ament. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
HYUNDAI
Hyundai Ioniq 5 Forum • Ioniq 5 58 kWh, 72,6 kWh
Kupować, czy nie? Oto jest pytanie...