Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
HYUNDAI
Hyundai Ioniq 5 Forum • Ioniq 5 58 kWh, 72,6 kWh
Kupować, czy nie? Oto jest pytanie...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="melex, post: 171624, member: 3971"] Nie mam możliwości teraz, żeby grzebać w dokumentacji technicznej, ale CarPlay bezprzewodowy wykorzystuje przesyłanie (na WiFi) plików muzycznych w kodeku AAC max. 256 kb/s. CarPlay po kablu może wykorzystywać bezstratną transmisję w kodeku ALAC. Pasmo w bezprzewodzie to max. 16bit/44kHz czyli jakość CD, zakładając idealne warunki i korzystanie z aplikacji muzycznej, która w standardzie będzie wysyłała taki plik. Jeśli chodzi o pliki fizycznie zapisane na iPhone w bezprzewodzie, nawet jeśli plik jest w kodeku bezstratnym (i tak został pierwotnie zapisany) bitrate jest nawet niższy niż 256 kb/s. Dlaczego tak? Większość osób nie korzysta z bezstratnych plików muzycznych oraz po prostu nie słyszy różnicy na samochodowym systemie audio. Ja mogę jedynie to stwierdzić po “soczystości” nagrań - nie chodzi o łupanie basu :D Zapewne nie będzie to żadne uargumentowanie, ale myślę, że w internetach da się znaleźć więcej informacji na ten temat. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
HYUNDAI
Hyundai Ioniq 5 Forum • Ioniq 5 58 kWh, 72,6 kWh
Kupować, czy nie? Oto jest pytanie...